U Šibeniku započela međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2016. u 13:48
Foto: Grad Šibenik

Projekt okuplja organizacije i pojedince iz javnog i privatnog sektora s bogatim iskustvom iz područja učenja za poduzetništvo na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

U Šibeniku se u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) od 17. do 19. listopada održava međunarodna konferencija na temu učenja za poduzetništvo.

Na tvrđavi Barone danas je održan okrugli stol na kojem je sudionicima konferencije predstavljen europski projekt EE-HUB. Projekt okuplja organizacije i pojedince iz javnog i privatnog sektora s bogatim iskustvom iz područja učenja za poduzetništvo na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

U sklopu projekta EE-HUB pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak predstavio je razvoj startup ekosustava u Šibeniku.

Na međunarodnoj konferenciji SEECEL-a sudjeluje više od 430 sudionika među kojima su nastavno osoblje različitih obrazovnih institucija sa svojim učenicima/studentima,ali i poduzetnici koji će predstaviti svoja iskustva, u tri dana imat će priliku aktivno se uključiti u raznovrsne radionice, panel rasprave i izlaganja, s ciljem daljnjeg razvoja poduzetnički “pismenih” društava i usklađivanja nacionalnih politika s preporukama EU-a kao i daljnjeg razvoja politika vezanih za učenje za poduzetništvo.

U projektu je od 2013. godine sudjelovalo preko 130 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola te fakulteta, 12 poduzetničkih potpornih institucija koje su uključile više od 2.500 poduzetnika, te cijeli niz stručnjaka iz osam SEECEL-ovih zemalja članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska). Tijekom događanja predstavit će se dostignuća i strukturirana regionalna suradnja SEECEL-ove poduzetničke mreže, istaknuti primjeri dobre prakse i postaviti smjernice za daljnje jačanje poduzetničke klime u društvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close