U Šibeniku svečano otvoren Eurodyssee Forum 2017.

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2017. u 14:36
Foto: Press

Prisutnima se obratio i predsjednik AER-a Magnus Berntsson koji je zahvalio županu na domaćinstvu i pohvalio provođenje programa međunarodne razmjene mladih u našoj županiji, te izrazio žaljenje zbog situacije u Kataloniji i nemogućnosti dolaska njihovih predstavnika.

Godišnji Forum međunarodnog programa razmjene mladih Eurodyssee održava se u Šibeniku od 03. do 05. listopada 2017. godine. Forum se održava u organizaciji Šibensko-kninske županije u suradnji sa međunarodnom organizacijom Skupštinom europskih regija (Assembly of European Regions, AER).

„Velika čast mi je biti ovdje s vama kao Vaš domaćin i kao domaćin prvog Eurodyssee Foruma u Hrvatskoj te se želim zahvaliti predsjedniku AER-a g. Berntssonu, a osobito tajniku AER-a g. Matthewu Moriju i članovima Upravljačkog odbora na ukazanom povjerenju da ove godine baš Šibenik bude domaćin ovog važnog događanja.“, rekao je župan Goran Pauk na svečanom otvorenju Foruma.

Župan je istaknuo kako je većina naših mladih kandidata nakon odrađenog stažiranja po povratku u Šibenik pronašla privremeno ili stalno zaposlenje, te zahvalio regijama Valenciji, Kataloniji i Azorima, gdje su naši mladi dosad najčešće putovali.

“Kaže se da na mladima svijet ostaje i da mladi svojim idejama mogu promijeniti svijet, a upravo kroz program Eurodyssee naši mladi imaju priliku svoje ideje artikulirati te sudjelovanjem na projektima provesti ih u djelo. Želim Vam uspješan ovogodišnji Eurodyssee Forum te da ovih nekoliko dana i sami steknete neka nova znanja, vještine, ali i ponesete kući lijepe uspomene iz naše županije.”, zaključio je župan Pauk.

Prisutnima se obratio i predsjednik AER-a Magnus Berntsson koji je zahvalio županu na domaćinstvu i pohvalio provođenje programa međunarodne razmjene mladih u našoj županiji, te izrazio žaljenje zbog situacije u Kataloniji i nemogućnosti dolaska njihovih predstavnika.

Program „Eurodyssee“ je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER) koji je započeo 1985. godine, a svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 32 godine da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih dijelova svijeta, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Šibensko-kninska županija provodi program od 2012. godine otkad je uspješno ostvarila ukupno 30 razmjena.

Forum je izvrsna prilika za regionalne koordinatore Eurodysseja i članove Skuptšine europskih regija da se ažuriraju o novostima o programu, te ujedno i prilika za raspravu o izazovima i rješenjima s kojima se Eurodyssey suočava. Neke od tema ovogodišnjeg Foruma bit će razmjena najboljih praksi i iskustava među regijama članicama programa i prezentacija novoga Statuta, a na forumu uz generalnog tajnika Skupštine europskih regija g. Matthewa Morija, sudjeluju i koordinatori iz brojnih europskih regija uključenih u ovaj program koji je sve popularniji među mladom populacijom. Sudionici Foruma sudjelovati će u nizu radionica na kojima će moći razmijeniti korisna iskustva i znanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close