U samo jednom danu nadzorne kamere zabilježile 73 prekršaja, ovo su njihove lokacije

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2019. u 10:25
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Kamere su u ‘pravi rad’ puštene 15. kolovoza.

Nadzorne kamere koje su postavljene na pet riječkih lokacija po centru grada radi bilježenja nepropisno parkiranih vozila samo su u jednom danu, a riječ je o ponedjeljku 19. kolovoza, zabilježile 73 prekršaja. Za sve te slučajeve bit će izdana i poslana obavijest o počinjenom prekršaju na kućnu adresu vlasnika vozila, kažu u Direkciji za prometno redarstvo. No, dodaju da još nije vrijeme za neku dublju analizu o rezulatima sustava, piše Novi list.

– To se u pravilu radi na tjednoj i mjesečnoj bazi i tada ćemo imati realnije pokazatelje, no još uvijek smo u kolovozu, kada je smanjen intenzitet prometa u gradu te je uzorak premali da bismo mogli utvrditi stvarni trend, rekli su Novom listu iz Direkcije za prometno redarstvo.

Podsjetimo, kamere su u »pravi rad« puštene 15. kolovoza. Pod nadzorom je pet lokacija u gradu koje i inače bilježe najveći broj prekršaja – riječ je o križanju ulice Riva i Splitske ulice, zatim križanju ulice Riva Boduli i ulica Riva te Ulici lvana Zajca (kod HNK lvan pl. Zajca), ulici Fiumara te Adamićevoj ulici (u blizini Jadranskog trga). Po potrebi postoji mogućnost da se sustav proširi i na druge lokacije, to jest da se kupi još kamera.

Komentirajte prvi

New Report

Close