U samo dva mjeseca ugovore na neodređeno dobilo više od 6.000 mladih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2015. u 14:56
Anto Magzan/PIXSELL

Na taj se način u protekle tri godine zaposlilo oko 28.000 mladih ljudi.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u utorak je u prostorima koprivničko-križevačke županijske Gospodarske komore predstavio mjeru "Garancija za mlade", kojom se nezaposlenima do 30 godina, u četiri mjeseca po prijavi na Zavod za zapošljavanje, jamči zaposlenje, vježbeništvo ili obrazovanje.

Ministar Mrsić podsjetio je kako su svi poslodavci, koji zaposle osobu mlađu od 30 godina, oslobođeni u idućih pet godina plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, zapošljavanje i zaštitu na radu. Naglasio je kako je rezultat te mjere već vidljiv – više od 6.000 mladih u samo dva mjeseca dobilo je ugovore na neodređeno vrijeme.

"Očekujemo daljnji pad broja nezaposlenih i rast broja zaposlenih, što je rezultat dosadašnje mjere rada bez zasnivanja radnog odnosa. Na taj se način u protekle tri godine zaposlilo oko 28.000 mladih ljudi", rekao je Mrsić, te starijim radnicima poručio da se zbog toga ne bi trebali brinuti za svoja radna mjesta.

"Pazit ćemo što se zbiva na tržištu rada. One tvrtke koje budu otpuštale radnike, a potom zapošljavale mlade bit će pod posebnom paskom porezne uprave i inspekcije rada", napomenuo je i najavio skore mjere kojima će se poticati upravo zapošljavanje starijih osoba.

Boravak u Koprivnici ministar je iskoristio i kako bi posjetio vodstvo Podravke, tvrtke koja mnogo ulaže u obrazovanje i zapošljavanje mladih putem vlastitog SHAPE programa kojemu je cilj zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih pripravnika.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nakon njegovih poteza stariji više ne mogu dobiti zaposlenje u HRvatskoj.
Zapravo donose se suhoparni kratkoročni potezi s dugoročnim negativnim utjecajem na tržište rada.
Sada će raseliti sve strije od 40 godina nezaposlene osobe. Zapravo vidljivo im smeta narod jer je nezaposlen, pa ” Ako nemaju kruha neka jedu kolače”, sve radi loše jer ne razumije ono što radi.

Mirando Mrsić je lobirao u Bruxellesu za daljnje iseljavanje Hrvata iz Hrvatske.

Nakon što su uspjeli uništiti barem 60.000 radnih mjesta , zaposlenih i najviše pridonijeli da se 100.000 Hrvata moralo iseliti iz Hrvatske i dalje nastavljaju lobirati za iseljavanje iz Hrvatske.

Na kraju će u Hrvatskoj jedino ostati zaposleni SDP-ovci , HNS-ovci i njihovi drugari , uhljebi.

Sto vise poticaja to manje zaposlenih.

Poznato je da vlada ne proizvodi nista i ne stvara nikakvu vrijednost. Dakle sve te poticaje na kraju mora platiti ekonomija odnosno oni koji investiraju u tu ekonomiju.

Zbog ceka bi netko investirao u ekonomiju gdje mora financirati poticano zaposljavanje i slicne populisticke mjere?

Krajnji rezultat ovih “poticaja” je pad investicija i pad broja zaposlenih.

Otkad je KGK postala predsjednica mediji dosloavno bombardiraju svakodnevno puk “uspjesima” Plana 21 i Mili-Vanili partijskih mušketira. Treba imati na umu što su napravili dotad a to je bilo -Ništa. Sve ove objave treba shvatiti jedino kao borbu za daljnje sjedenje u fotelji, kao što su u Bruxellesu grohotom se nasmijali na jeftini populizam.

New Report

Close