U Saboru o prijedlogu zakona o ispitivanju porijekla imovine i oporezivanju nezakonito stečene

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. lipanj 2019. u 11:06
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Zbog blagdana Tijelova, koji je u četvrtak, Hrvatski sabor idući će tjedan, umjesto od srijede do petka, zasjedati od ponedjeljka do srijede, a plan mu je raspraviti 11 točaka.

Radni tjedan otvorit će raspravom o Vladinu prijedlogu zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga i zajedničkih pravila o financijskoj transparentnosti luka.

Hrvatske luke, njih sedam, integrirale bi se u učinkovit prijevozni i logistički lanac transeuropske prometne mreže, stvorilo povoljno ozračje za ulaganja, a sve kroz stvaranje jedinstvenog, jasnog i transparentnog europskog okvira za financiranje i naplaćivanje lučkih usluga i upotrebu lučke infrastrukture.

S obzirom da se Uredba odnosi samo na morske luke transeuropske prometne mreže koje upravljaju s više od 0,1 posto ukupnog tereta ili  broja putnika Europske unije, Uredba i sam zakon, odnose se na luke: Rijeka, Pula, Šibenik, Zadar, Split, Dubrovnik i Ploče.

Zastupnici će raspraviti još jedan zakon koji se tiče mora i morskog okoliša, onaj o provedbi Uredbe (EU) Europskog parlamenta i Vijeća o recikliranju brodova.  Cilj mu je uspostaviti nacionalni okvir za provedbu te Uredbe kako bi se spriječile, smanjile i na najmanju moguću mjeru svele nesreće, ozljede i drugi štetni učinci na ljudsko zdravlje i morski okoliš EU za trajanja broda, posebno kako bi se osiguralo da opasni otpad nastao recikliranjem brodova podliježe gospodarenju koje je prihvatljivo za okoliš.

Sabor će raspraviti i HSS-ov Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine čiji je cilj takvu imovinu oporezovati po posebnoj stopi, od 60, 70 posto, te pojednostaviti postupak ispitivanja njenog porijekla i oporezivanja.

HSS-ov prijedlog nisu podržali ni Vlada, ni matični saborski Odbor za pravosuđe.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Da, baš bi sami sebi skocili u usta. Prije partijski sekretari, danas hdz sdp ids dužnosnici…ha ha ha isti hurac drugo pakiranje

Šarada za javnost!

Dok imamo ministre koji bez ikakvih posljedica ispisuju kartice netocno mislim da je smijesno o bilo cemu dalje pricati 🙁

iz ovoga je sve jasno http://www.glasistre.hr/hrvatska/hrvatska-drzava-uhljeba-cak-deset-posto-gradana-uclanjeno-u-politicke-stranke-sto-je-propusnica-za-posao-u-javnom-sektoru-590844

New Report

Close