U Hrvatskoj grade najveći data centar u branši i otvaraju nova radna mjesta

Autor: Lucija Špiljak , 31. listopad 2018. u 07:11
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Otvorena radna mjesta za Hrvatsku uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

Švicarska tvrtka ch-aviation koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju, investirat će 14 milijuna u Hrvatsku tijekom idućih pet godina i otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu. Poslovno izvještavanje ili business intelligence znači sabiranje i obradu podataka, u njihovu slučaju komercijalne zrakoplovne industrije, u sistematične baze koje služe krajnjim korisnicima za razvoj poslovanja i različite analize. Najdinamičniji segment poslovanja ch-aviationa su zrakoplovne vijesti gdje korisnicima daju detaljan pregled svega što se događa u komercijalnom zračnom prometu u svijetu.

“Leasing kuće i financijske institucije trebaju znati koliko koji prijevoznik ima zrakoplova, tko su vlasnici tih zrakoplova i kroz koje su tvrtke financirani. Zrakoplovni prijevoznici i zračne luke prate promjene rasporeda letova i kapaciteta na pojedinim rutama i destinacijama kroz našu bazu podataka. MRO industrija želi znati koliki je nalet pojedinog zrakoplova, koji su motori postavljeni na zrakoplove, koliko zrakoplova pojedinog tipa prijevoznik ima i prema tome odlučuje tko su mu potencijalni kupci i kako može najbolje planirati svoje kapacitete. Ovo su samo neki od primjera koji idu čak i do hotelijera, koji koriste naše podatke i alate kako bi znali kojem prijevozniku u kojoj zračnoj luci treba koji broj hotelskih soba za posadu”, objašnjava nam Sanja Ples, izvršna direktorica tvrtke ch-aviation.

Zapošljavaju 22 osobe, od kojih je trenutačno 12 u zagrebačkom uredu. Prema kratkoročnom planu, u tim žele dodati još pet osoba, a dugoročno žele razvijati zagrebački ured. Otvorena radna mjesta za Hrvatsku uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

“Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih odlazi iz Hrvatske i drago mi je što možemo ponuditi alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih 10 godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni, data centar”, ističe izvršni direktor Max Oldorf.v

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kad se uredno plati sve se objavi.

14 mio. kuna investicija u pet godina. Vauu! I to zaslužuje objavu u Poslovnom!?

New Report

Close