U priči bez nevinih kazna stiže Hanfu?

Autor: Jadranka Dozan , 15. listopad 2017. u 22:00
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvješće o radu regulatorne agencije alibi za izbor prve žrtve afere Agrokor.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, odnosno njezino Upravno vijeće na čelu s Petrom Pierreom Matekom, mogla bi ispasti prva od regulatornih i nadzornih institucija kojoj će Vlada ispostaviti ceh za slučaj Agrokor, prenose mediji pozivajući se na izvore iz redova vladajuće koalicije. Peteročlanom Upravnom vijeću Hanfe mandat, doduše, redovno istječe u siječnju 2018, ali navodno je plan da se njihova smjena dogodi i prije, a prilika za to trebalo bi biti izvješće Hanfe za 2016. u Saboru.

Premda će mnogi danas priznati kako je priča o Agrokoru priča o sustavu u cjelini u kojoj nema nevinih i ne može se svesti na odgovornost za propuste jedne ili dviju državne institucija, čini se da je politika procijenila da što prije treba adresirati nekog krivca. Za to će se, kako se tvrdi, Upravno vijeće Hanfe prozvati za štetu Agenciji zbog “nesavjesnog ili nepravilnog rada”.

Neslužbeni izvori koji su s medijima podijelili plan o smjenama u Hanfi u nabrajanju krimena tako su, među ostalim, među grijesima naveli i nekontroliranje (točnosti) financijskih izvješća, što je inače posao revizora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close