U posljednjoj skupini: Splitsko sveučilište preteklo Zagrebačko

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2017. u 09:34
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Također nije najsjajnija brojka kod oba sveučilišta, a to je da je međunarodnih studenata tek jedan posto.

Po najnovijoj ljestvici Times Higher Education, jedne od tri vodeće rang liste svjetskih sveučilišta, splitsko je Sveučilište preteklo zagrebačko. Sada je Sveučilište u Splitu rangirano u skupini između 501. i 600. mjesta, a Sveučilište u Zagrebu u posljednjoj, između 800. i 1000. mjesta. Statistike navode kako se sada svaki profesor na splitskim fakultetima brine o 31 studentu, studenata ima ukupno 20.817, piše Večernji list.

Zagrebačko Sveučilište ima 73.465 studenata, no svaki profesor se brine o njih 17 što znači da su splitski profesori dvostruko više angažirani. Također nije najsjajnija brojka kod oba sveučilišta, a to je da je međunarodnih studenata tek jedan posto. Sveučilište u Oxfordu zadržalo je prvo mjesto a za na drugom je mjestu rival, Sveučilište u Cambridgeu koje je sa četvrtog skočilo na drugo mjesto.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Reforma osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja bez reforme Sveučilišta i pojedinih fakulteta, ne vrijedi mnogo. Sveučilišta su naj slabiji dio obrazovnog sustava. Posebno fakulteti poput ekonomije, politologije…

New Report

Close