U petak stav Vlade oko 3. maja

Autor: Marija Brnić , 24. srpanj 2019. u 22:00
Predsjednik NO-a Juraj Šoljić uputio pismo premijeru/Goran Kovačić/PIXSELL

Ususret novom stečajnom ročištu.

Uoči novog stečajnog ročišta za 3. maj zakazanog za tjedan dana, premijeru Andreju Plenkoviću iz Rijeke je upućen apel da se hitno donese odluka o tom brodogradilištu.

Predsjednik Nadzornog odbora Juraj Šoljić podsjetio je kako je u protekla dva tjedna puno učinjeno da se očuva proizvodnja i poslovanje, pregovaralo se s vjerovnicima koji su deblokirali račun skinuvši 76 milijuna od početnih 156 milijuna kuna, a uprava uz pomoć Ministarstva gospodarstva i Hrvatske brodogradnje Jadranbrod intenzivno pregovara i s brodovlasnicima zainteresiranima za dovršetak započetih gradnji.

Ti su razgovori u Rijeci obavljani i jučer, a kako se neslužbeno doznaje, u petak bi u Zagrebu trebao biti održan sastanak na kojemu bi se razmotrilo pravne i financijske aspekte za dovršetak četiri broda, od kojih su dva dio stečajne Uljanika.

Nakon tog sastanka trebale bi biti i jasnije pozicije za 3. maj. Šoljić ističe da se u slučaju pozitivnog odgovora Vlade s nastavkom gradnje u tom brodogradilištu može startati odmah, pogotovo na gradnji 514 za koju materijala u samom brodogradilištu ima, ali s obzirom da niti jedan ugovor nije važeći ne može se krenuti u realizaciju. Ako do odluke Vlade protekne još vremena, Šoljić upozorava da će troškovi rasti, a postoji i realna mogućnost da pojedini vjerovnici ponovno stave ovrhe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close