U petak navečer zatvara se Glavni kolodvor u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2013. u 10:46
Anto Magzan/PIXSELL

HŽ Infrastruktura ne može dalje odgađati rok za početak radova jer nakon tih radova slijede intenzivni radovi na prugama u zagrebačkome željezničkom prstenu.

Zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja u Zagreb Glavnom kolodvoru promet će u cijelosti biti obustavljen od petka 1. ožujka u 23.00 sata do ponedjeljka 11. ožujka 2013. u 4.00 sata, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture. U tome će razdoblju na snazi biti posebna regulacija željezničkog prometa. U tijeku je intenzivno informiranje korisnika željezničkih usluga diljem zemlje o načinu organizacije prometa. Svi zainteresirani opširne informacije mogu naći i na internetskoj stranici www.hznet.hr te na letcima i plakatima u kolodvorima i stajalištima.

Kako stoji u priopćenju, HŽ Infrastruktura ne može dalje odgađati rok za početak radova jer nakon tih radova slijede intenzivni radovi na prugama u zagrebačkome željezničkom prstenu. Naime, odmah nakon završetka radova u Zagreb Glavnom kolodvoru počinje remont dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara vrijednosti 80 milijuna kuna. Pripremni radovi na toj dionici počinju već 13. ožujka 2013. Tijekom ljeta planirana su i dva velika remonta na dionicama Velika Gorica – Turopolje (vrijednosti 109 milijuna kuna) i Borongaj – Dugo Selo (vrijednosti 280 milijuna kuna). Ta dva remonta izazvat će nešto veće poteškoće u tijeku prometa te su stoga i planirani na ljeto kada je frekvencija putnika, osobito dnevnih migranata (radnika, učenika, studenata), smanjena, kažu iz HŽ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close