U Pakracu otvoren novi proizvodni pogon, zaposleno 40 radnika

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2017. u 13:19
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U Pakracu je svečano je otvoren novi proizvodni pogon za proizvodnju LED rasvjete i LED signalizacije koji je izgradila „Detas“ Grupa.

Novi proizvodni pogon izgrađen je u prostoru Gospodarske zone „Pakrac 5“ u Bolničkoj ulici i to na 2.000 četvornih metara, uz istu toliku površinu uređenog okoliša oko tvornice.

Dosadašnje ulaganje „Detas“ Grupe u tvornicu u Pakracu je oko 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa će se povećati na 7,5 milijuna kuna. Novi proizvodni pogon će omogućiti rast zaposlenih u kraćem razdoblju do 40 djelatnika u proizvodnji.

Planirana su i buduća ulaganja, ovisno o razvoju proizvodnje, pa je u tu svrhu otkupljeno zemljište površine 18.000 četvornih metara u Gospodarskoj zoni.

Izgradnja ove tvornice vrlo je važna za šire područje Zapadne Slavonije, a posebno za Pakrac u kojem je 1. na 2. ožujka 1991. započeo Domovinski rat. Tijekom rata su ovaj grad i ovaj kraj pretrpjeli ogromna materijalna razaranja. Ukupna ratna šteta procijenjena je na 265 milijuna eura, a izgubljeno je oko 2.500 radnih mjesta.

Grad Pakrac je investitora u cijelosti oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 140.000 kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Koliko vidim proizvode nazovimo to Industrijsku LED rasvjetu[/url], jako lijepo za čuti da nije samo prodaja LED rasvjete.

Svaka čast!

Tako se danas “brani” Slavonija! Cestitke!

New Report

Close