U restoranu čašu obične vode naplaćuju 2 kn

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2015. u 13:18
Foto: Thinkstock

Ne naplaćujemo vodu nego uslugu. Tu vodu iz slavine netko mora natočiti, staviti led koji proizvodi ledomat, donijeti gostu i zatim tu čašu oprati.

"Ne naplaćujemo vodu nego uslugu. Tu vodu iz slavine netko mora natočiti, staviti led koji proizvodi ledomat, donijeti gostu i zatim tu čašu oprati.

Kad bi svi naručivali samo vodu, od čega bi konobaru isplatili plaću. Ta je usluga navedena i u cjeniku", tumači vlasnik koprivničke tvrtke koji u svom sastavu ima i pizzeriu, piše 24sata.

Upravo je usluga iz te pizzerije revoltirala goste lokala nakon što su poslije na računu uočili da čaša vode iz slavine poslužena uz jelo stoji dvije kune. Ili je, kako tumači vlasnik, besplatna, a posluživanje se naplaćuje tih dvije kune.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Mene zanima da li izdaje račun za tu istu čašu vode, tko mu je dobavljač za istu i kako pravi ulaznu kalkulaciju? Evo sad vidim, naplćuje kroz uslugu jer drugačije ne može. Da li je to legalno, uslugu za što?

pa ista takva voda u bočicama naplaćuje se po 10-15 kuna tako da je ovo bagatela.


E svašta! Ako gost zatraži čašu vode uz narudžbu, to se ne smije naplaćivati.

Zašto?


E svašta! Ako gost zatraži čašu vode uz narudžbu, to se ne smije naplaćivati.

kod ugostitelja to vrijedi samo ukoliko se radi o dehidriranoj djeci ili ste već pali u nesvijest, ostalo se naplaćuje, do dolaska hitne pomoći, kupite dionice turističkih tvrtki i uživajte, oni će sve odraditi[emo_smijeh]

New Report

Close