U ovoj godini očekuje se jačanje suradnje Hrvatske i Njemačke

Autor: Ante Pavić , 02. veljača 2015. u 14:17
Njemački veleposlanik Hans Peter Annen, Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Njemačko-hrvatska komora mijenja strategiju i kreće u djelovanje na lokanoj razini.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (DKIHK) u protekloj je godini povećala broj članova pet posto, na više od 350 tvrtki, čime je postala druga bilateralna komora u Hrvatskoj, obavijestio je predsjednik uprave DKIHK Nicolas Baron Adamovich na, pomalo zakašnjelom kako je sam priznao, novogodišnjem domjenku koji se održao u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu.

Dodao je da u Hrvatskoj postoji još manjkavosti kada je u pitanju investicijska klima, ali da u suradnji dvaju gospodarstava ima velikog prostora za napredovanje. Stoga će Komora promijeniti strategiju u 2015. jer želi biti prepoznatljivija i prisutnija u ostalim regijama Hrvatske, a ne samo u Zagrebu.

Njemački veleposlaniku u Hrvatskoj Hans Peter Annen je izrazio zadovoljstvo što je ovo prvi događaj koji se održava u prostorima nove zgrade Muzičke akademije."To je lijepi uvod u 2015. godinu", kazao je Annen. A ona bi, prema njegovim riječima, trebala biti mnogo bolja nego 2014. jer je Hrvatska potpisala sporazume kojima bi iz EU trebala dobiti milijarde eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close