U ovoj godini očekuje se 200 tisuća ruskih turista

Autor: Marija Crnjak , 14. ožujak 2018. u 14:59
Turisti iz Rusije u prošloj godini ostvarili 133.000 dolazaka u Hrvatsku/Petar Glebov/PIXSELL

Rezultati ranog bukinga su vrlo dobri te očekujemo nastavak dobre prodaje aranžmana, kaže Rajko Ružička.

Nakon rasta broja dolazaka ruskih turista od deset posto u prošloj godini, najave za 2018. govore o velikom interesu Rusa za putovanja Hrvatsku, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice koja se predstavlja na turističkom sajmu za poslovnu publiku MITT, koji se održava u Moskvi od 13. do 15. ožujka.

Zaustavili pad
"HTZ nastavlja provoditi snažne marketinške aktivnosti na ruskom tržištu, a rezultat su pozitivni trendovi ostvareni u posljednje tri godine tijekom kojih smo zaustavili pad prometa ruskih turista. Tako smo samo u prošloj godini s ovog tržišta ostvarili poraste od 12 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima. Iako ruski turisti spadaju među one putnike koji svoja putovanja bukiraju relativno kasno, vesele nas pozitivni pokazatelji za ovu godinu, kao i dobre najave turoperatora. Na osnovu tih informacija vjerujemo da ćemo tijekom 2018. godine doseći željenu brojku od preko 200.000 dolazaka ruskih turista u Hrvatsku", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička naglasio je kako se na osnovu prvih informacija te odrađenih sastanaka može zaključiti kako postoji veliki interes za Hrvatskom, zbog čega se očekuje nastavak pozitivnih trendova i rasta turističkog prometa. "Rezultati ranog bukinga su vrlo dobri te očekujemo nastavak dobre prodaje aranžmana koji uključuju Hrvatsku. Veliku važnost za rast turističkog prometa imaju i najavljene investicije u hrvatskom turizmu, a to se posebice odnosi na segment hotelskog smještaja koji je na ruskom tržištu vrlo tražen", zaključio je Ružička. 

Šest izlagača
Uz HTZ, na sajmu se predstavlja pet suizlagača, TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, LifeClass Sv.Martin, TZ Međimurske županije te klinika Better Life IQCure, kao i Atlantis Travel. Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina tijekom dana se sastao s nekoliko važnih partnera i turoperatora na ruskom tržištu, kao što su TUI, Paks i Ruski Ekspres.

Hrvatska će se delegacija susresti i s direktoricom ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora (ATOR) Majom Lomidze, javljaju iz HTZ-a. Hrvatska je na tržištu Rusije u prošloj godini ostvarila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja, što je naspram 2016. rast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima. Upravo je 2016. za Hrvatsku predstavljala prekretnicu u pogledu zaustavljanja negativnog trenda s ruskog tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close