U ovim mjestima usred listopada radit će hoteli, restorani, zabavni sadržaji, čak i ako padne kiša

Autor: Marija Crnjak , 01. kolovoz 2014. u 15:03
Može li Hrvatska i u listopadu imati ovakve gužve? Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Biogradska rivijera, Cresko Lošinjski arhipelag, Dubrovačka rivijera, ali i Zagorje te Slavonija neke su od ukupno 22 PPS destinacije…

Biogradska rivijera, Cresko Lošinjski arhipelag, Dubrovačka rivijera, ali i Zagorje te Slavonija neke su od ukupno 22 PPS destinacije (pred i posezona) koje će ovu turističku sezonu produžiti bar do polovice listopada. Tamo će biti na raspolaganju bar 50 posto hotelskih kapaciteta, radit će bar 50 posto restorana, kafića i trgovina, kao i bar jedan liječnik i ljekarna. Bit će otvorena bar jedna banka i mjenjačnica, i radit će bar jedan bankomat od 0-24. Također, turistima će na raspolaganju biti sportski, kulturni, te drugi sadržaji koji ne ovise o vremenskim prilikama.

Odabirom 22 projekta PPS-a na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice kreće pilot projekt PPS u posezoni 2014., čija će iskustva poslužiti za uvođenje projekta u ozbiljnijim razmjerima u idućoj godini. Cilj je razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude, s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone.

Kako tvrde u Ministarstvu turizma, na javni poziv HTZ-a kandidiralo se ukupno 39 destinacija. Objedinjavanjem više tutrističkih zajednica za pilot su formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i čak 8 na kontinentalnom području. Za projekt je HTZ izdvojio 4,8 milijuna kuna, a taj će se novac iskoristiti za cjelokupnu kampanju, organiziranje posebnih prezentacija nositelja PPS oznaka za turoperatore i turističke agencije, organiziranje posebnih studijskih putovanja za novinare i agente na PPS destinacije, organiziranje posebne PPS komunikacijske kampanje (PR, offline i online marketing) te ostale marketinške/tržišne PPS aktivnosti HTZ-a.

 „Veliki odaziv na sudjelovanje u pilot projektu PPS za posezonu 2014. potvrđuje kako je na destinacijama stvorena kritična masa svijesti i spremnosti subjekata javnog i privatnog sektora za razvoj ponude u razdoblju pred i posezone, razvoj složenih turističkih proizvoda destinacije i specifičnih tematskih proizvoda s većom dodanom vrijednošću koji mogu pridonijeti povećanju turističke potrošnje, a time i produženju sezone, odnosno smanjenju sezonalnosti,“, naglašava ministar turizma Darko Lorencin. Prvi radni sastanak s odabranim destinacijama održat će se u ponedjeljak. 

U dokumentu u prilogu možete pronaći popis destinacija za PPS pilot projekt u posezoni 2014.

Komentirajte prvi

New Report

Close