U osam mjeseci 18,1% više novozaposlenih u turizmu

Autor: Agencija VLM , 01. listopad 2013. u 12:05
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile su 21,7 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba.

Tijekom prvih osam mjeseci 2013. godine, broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 31.799 tisuća, što u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje predstavlja rast od čak 18,1 posto, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U spomenutom razdoblju, novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile su 21,7 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba. Najviše osoba zaposleno je u zanimanjima: konobar (+21,8% u odnosu na lani), kuhar (+18,2% u odnosu na lani) i sobarica (+2,3% u odnosu na lani).

 – Porast broja novozaposlenih u turističkim zanimanjima pokazuje da se glavni dio turističke godine vrlo dobro odvijao te da je i u mjesecu kolovozu rasla potreba za novim kadrovima. S obzirom na dobru najavu posezone, vjerujemo kako će se sezoncima produljiti ugovori te da će zaposleni u turističkim djelatnostima na određeno vrijeme dulje ostati na svojim radnim mjestima. Ministarstvo turizma poduzima brojne aktivnosti kako bi se produljila sezona, čime bi se povećao i broj stalno zaposlenih u turističkim djelatnostima te povećala potrošnja, naglašava ministar Darko Lorencin.

Komentirajte prvi

New Report

Close