U novom trgovačkom lancu NTL plaće 3500 kuna

Autor: Sandra Livajić , 20. studeni 2008. u 20:00

Ujedinjeni trgovci obećavaju jednak standard plaća za svih 11.000 zaposlenih

Svim zaposlenicima u novoosnovanom Narodnom trgovčkom lancu bit će izjednačene plaće, a njegovi vlasnici naglašavaju kako nisu izrabljivači i kako im je cilj imati zadovoljne zaposlenike.

NTL čine trgovački lanci Kerum, Diona, Tommy i sedam članica CBA grupe koju čine Studenac iz Omiša, Bakmaz iz Zadra, Biljemerkant iz Osijeka, Boso iz Vinkovaca, IDIS iz Siska, PEMO iz Dubrovnika, i Trgonom iz Novog Marofa. Unutar CBA Studenac ima oko trećinu udjela u prometu. Novi trgovački lanac broji 11.000 zaposlenih, 1000 trgovina, a planirani prihod za ovu godinu iznosi 8 milijardi kuna. Željko Kerum je prije godinu dana najavio kako će se do 2009. godine minimalna plaća u njegovim tvrtkama postupno povećati do 5000 kuna, svaka dva mjeseca po dvjesto kuna povišice. “Ostajem kod danog obećanja, no ono se sada odnosi na zaposlenike koji će ostati pri tvrtki Kerum, a ne i na zaposlene u trgovini koji su od sada dio NTL-a”, kazao je Kerum. Prošle godine povisio je plaće zaposlenima u njegovim trgovinama i one iznose 3500 kuna, a Kerum naglašava da je najvažnije da su plaće redovne i na vrijeme. “Tržište će odrediti visinu plaće u NTL-u. Zbog krize možemo očekivati otpuštanja radnika, tu su škver i građevinari gdje će tisuće ljudi ostati bez posla što će dovesti do spuštanja cijene rada”, rekao je Kerum te je dodao kako su najniže plaće kod njihove konkurencije, aludirajući na Konzum Ivice Todorića. No, niti u Dioni plaće ne prelaze 2300 kuna. Jozo Milavić, vlasnik Studenca se složio da će plaće regulirati tržište. Tvrdi da će Narodni trgovački lanac predstavljati konkurenciju Todorićevu Agrokoru i Konzumu te da će zahvaljujući tome profitirati hrvatski proizvođači, a i kupci. NTL će građanima dugoročno osigurati kupovanje po povoljnijim cijenama, a novi trgovački lanac jamči i racionalizaciju poslovanja. “Očekujemo da će cijene u maloprodaji padati zbog pada cijene nafte. Pad cijena očekujemo već početkom iduće godine. Koliko i kada odredit će tržište, no tendencija pada je očekivana”, kazao je Milavić. Narodni trgovački lanac imat će zajedničku Upravu i Nadzorni odbor, počet će poslovati od 1. siječnja iduće godine, a sada rade na stvaranju zajedničkog logotipa. NTL računa na više od 17 posto udjela na domaćem tržištu, čime će sustići konkurenta Ivicu Todorića i njegov Konzum, a u iduće dvije godine planiraju ostvariti godišnji prihod od 10 milijardi kuna. Namjeravaju se širiti na tržišta zemalja nekadašnje Jugoslavije. “NTL je sto posto hrvatski lanac i ovo je prilika za domaće proizvođače za plasiranje proizvodnog asortimana”, rekao je Željko Kerum.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pročitajući na stranicama interneta da djelatnici u NTL-u u čijem je sastavu, i “STUDENAC d.o.o.” imaju platu 3500kn su obmane i laži! Djelatnici u STUDENCU imaju tako da nazovemo crkavicu,jer je sa drugim smanjenjem radniku smanjena plata 1000kn što je činjenica da je to 2500kn!

New Report

Close