U novom skladištu mjesta za dvostruko više krumpira

Autor: Marta Duić , 19. svibanj 2019. u 22:00
U planu je i nastavak širenja pogona

U sklopu tvornice čipsa u Hercegovcu prostor vrijedan 4,5 mil. eura omogućit će veću proizvodnju.

Adria Snack Company u petak je u Hercegovcu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otvorila novo skladište krumpira, za koje tvrde da je najmodernije u regiji.

Tvrtka je to koja od početka poslovanja 2015. godine kontinuirano ulaže u modernizaciju, a zahvaljujući najnovijoj investiciji povećavaju i proizvodne kapacitete i jamče još bolju suradnju s lokalnim partnerima, proizvođačima krumpira. Radovi na skladištu trajali su oko godinu dana, a u planu su im i daljnje investicije.

"Ovo je temelj na kojem želimo graditi budućnost u proizvodnji čipsa i snackova u regiji. Postigli smo udvostručnje kapaciteta sa 6,5 tisuća tona na 13.5 tisuća tona, pogon se prostire na 400 kvadrata,   vrijedan je 4,5 milijuna eura i jedan je od najmodernijih u Europi. Ponosni smo što pratimo proizvod od polja pa do stola što je važno za budućnost i zemlje u koje želimo izvoziti", istaknuo je Dubravko Folnović, direktor kompanije Adria Snack.  Od tržišta regije na kojem dominiraju, najprisutniji su na hrvatskom, zatim na tržištu BiH, a ciljaju na pokrivanje čitave regije.

Kategorija snacka i čips, kako tvrdi Folnović, još će rasti, i to po stopi od minimalno pet posto, ovisno o tržištu. "Lider smo na hrvatskom tržištu gdje držimo 65 posto ukupne potrošnje čipsa. Bez naših 40 kooperanata ovo ne bi bilo moguće. Digli smo otkup krumpira za 36 posto, a u porastu su  i nasadi, danas obrađujemo čak 460 hektara, a u budućnosti ćemo trebati još više krumpira. U planu je i nastavak gradnje i širenje pogona, tako da će kad sve završimo investicija biti između 12 i 15 milijuna eura.

Cilj nam je ostati regionalni lider, pokrivati sve kategorije snacka i pružiti dodanu vrijednost našim potrošačima i kooperantima", poručuje Folnović. Tvornica radi od 70-ih godina prošlog stoljeća i danas broji više od 200 zaposlenika, a Hercegovac je općina koja je toliko poznata po uzgoju krumpira da ima i cvijet krumpira na grbu. "Dio novca osiguran je iz programa ruralnog razvoja, novi natječaji za preradu, poput ovog, idu uskoro, a novca će i dalje biti i to više nego sada.

Bjelovarsko-bilogorska županija je druga u zemlji po povlačenju novca iz EU fondova, oni znaju kako investirati u razvoj poljoprivrede i gospodarstva˝, kazao je na svečanosti otvorenja Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close