FOTO: Velika nova investicija Cromarisa, trenutno najveća u domaćem ribarstvu

Autor: Božica Babić, Poslovni.hr/Hina , 22. rujan 2015. u 11:25
FOTO: PRESS

Predsjednik uprave Adris Grupe u Ninu je otvorio mrijestilište u koje je uloženo 130 milijuna kuna.

U nazočnosti ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović otvorio je u Ninu novu investiciju Cromarisa, mrijestilište u koje je investirano 130 milijuna kuna. 

Riječ je o trenutno najvećoj investiciji u hrvatsko ribarstvo, a otvaranjem mrijestilišta, jednog od najsuvremenijih objekata za mrijest brancina i orade u Europi, Cromaris će dodatno učvrstiti svoju konkurentnost na europskom i svjetskom tržištu, istaknuto je na otvaranju.

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović naglašava kako je to tehnološki superiorno i jedno od najvećih europskih mrijestilišta potvrda Adrisove poslovne filozofije izvrsnosti.

"Adris prosječno godišnje investira više od 500 milijuna kuna, spaja tradiciju, vlastite potencijale i suvremena poslovna iskustva, otvarajući tako nova radna mjesta", kazao je Vlahović.

Dodao je kako je od 2009. godine, kada je Adris preuzeo Cromaris, u tvrtku uloženo više od 560 milijuna kuna, a ova će investicija Cromarisu omogućiti novi rast i razvoj.

Cromaris, kako je istaknuo, ostvaruje prosječni godišnji rast od 40 posto, a više od 70 posto proizvoda realizira na tržištima Eropske unije.

U 2014. godini Cromaris je ostvario proizvodnju i prodaju veću od 5.600 tona, a plan je da se u 2018. dosegne proizvodnja od 10 tisuća tona.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina smatra kako je ova investicija veliki projekt, značajan ne samo za Zadarsku županiju i grad Nin, već i za hrvatsku marikulturu uopće.

Jakovina se nada da će ovakvih projekta biti što više, posebice zahvaljujuće korištenju fondova EU, koji su Hrvatskoj na raspolaganju.

Gradonačelnik Nina Emil Ćurko istaknuo je kako je ovo najveća investicija u povijesti tog grada te pozvao Adris grupu da i dalje ulaže u Nin, primjerice u turizam.

Komentari (8)
Pogledajte sve


ovi iz adrisa su luđaci.uložili su u cromaris toliko love da neće za 100 godina napraviti povrat.neodgovorno ponašanje prema dioničarima adrisa od strane vlahovića koji ima samo 20% dionica a ponaša se kao da je većinski vlasnik.

Isto se pričalo i za Maistra,pa i na jednom popularnom blogu,a vidi je sad.
Cromaris bi trebao do 2020 g donositi 75 milijuna dobiti,po planu,isplatit će se ova investiija,ali vremena svakako da treba.

Da li se i on u Ninu izmrjestio?

Najveći hrvatski gospodarstveni “dobrotvor” opet u akciji. S kojim skrivenim ciljem sada. Nadam se da se u ribe razumije kao u hotele inače će imati još jednu propalu investiciju.

Svaka investicija u proizvodnju je zlata vrijedna bez obzira da li se radi o domaćem ili stranom investitoru. Svakako je bolje da su to domaći ljudi jer tada profit ostaje u Hrvatskoj.

New Report

Close