U Krapinskim Toplicama otvoren najmoderniji Heli centar u Europi

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2015. u 11:43
Foto: http://www.kzz.hr

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustovao je u četvrtak, 05. ožujka 2015. godine u Krapinskim Toplicama otvaranju 12 milijuna eura vrijednog heli centra, zahvaljujući čemu je ova zagorska općina postala europski i svjetski centar za obuku i usavršavanje profesionalnih pilota.

Prema riječima direktora tvrtke Nikolaja Akulenka, očekuje se da će centar koristiti piloti iz istočne Europe, Afrike, Latinske Amerike i Azije. Centar, u potpunosti realiziran privatnim novcem ruskog investitora, može godišnje primiti oko 1.500 pilota, a u jednom danu 18 pilota u šest posada može prolaziti obuku na simulatoru Obuka u centru se sastoji i od teoretskog dijela, a kapacitet tog dijela je 48 osoba kroz jedan dan. Akulenko je najavio i novi investiciju odnosno realizaciju još dva simulatora leta za što centar ima kapacitete. Osim toga tvrtka planira u slijedećih godinu i pol dana izgraditi hotel sa četiri zvjezdice sa pratećim medicinsko-rehabilitacijskim centrom za članove zrakoplovnih posada. U planu je otvaranje i pilotske škole.

Zadovoljan investicijom i otvaranjem centra je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji ističe da je ova investicija potvrda pozitivnih kretanja u županiji i potvrda od strane investitora da je županija bila i više nego odličan partner kroz cijeli proces realizacije projekata. Župan Kolar je zadovoljan i najavom daljnjih investicija, hotela i pilotske škole. „Riječ je o investicijskom ciklusu koji se nastavlja i ozbiljnom investitoru koji su ispoštovali sve rokove koje su sami sebi zadali – zaključio je Kolar dodajući da je ova investicija poruka svim stranim ulagačima da su dobrodošli u Krapinsko-zagorskoj županiji“ – rekao je župan Željko Kolar.

Centar je otvoren simboličnim rezanjem vrpce, koju su zajedno prerezali župan Željko Kolar, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Dan Simonić i direktor tvrtke Heli center Krapinske Toplice Nikolai Akulenko. Među brojnim uzvanicima, otvorenju su nazočili i pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak, zamjenici župana Anđelko Ferek-Jambrek i Jasna Petek, potpredsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Tomislav Končevski i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić.

Komentirajte prvi

New Report

Close