U Klaićevoj bolnici i u Zaboku počeo pilot-projekt mNurse sustava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. siječanj 2016. u 16:24
Arhivska fotografija: Jurica Galoić / Pixsell

Grafički prikaz podataka u aplikaciji omogućuje veću preglednost podataka o pacijentu i daje potpuni uvid u ordinirane i aplicirane terapije kod pacijenta.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb i Općoj bolnici Zabok počela je implementacija mNurse sustava, koju provode Hrvatski Telekom i tvrtka IN2, namijenjenog odjelnim sestrama u bolnicama, priopćeno je u srijedu iz HT-a.

Aplikacija mNurse mobilna je nadogradnja IN2 Bolničkog informacijskog sustava (BIS), putem koje će odjelne sestre moći tijekom svojih redovnih kontrola i razgovora s pacijentima unutar bolnice trenutačno unositi sva zapažanja i potrebne informacije o pacijentu u bolnički sustav.

Sanacijski upravitelj Klaićeve bolnice Zoran Bahtijarević navodi kako je riječ o pilot-projektu Ministarstva zdravlja kojim se želi uvesti moderna tehnologija i korištenje tableta, a smanjiti "papirologija". S primjenom aplikacije, kaže, započelo se u intenzivnoj njezi, a postupno će se primjena proširiti na cijeli sustav bolnice.

Grafički prikaz podataka u aplikaciji omogućuje veću preglednost podataka o pacijentu i daje potpuni uvid u ordinirane i aplicirane terapije kod pacijenta.

Podaci se u realnom vremenu unose u BIS sustav i dostupni su odmah svima kojima su potrebni. Time se potpuno mijenja dosadašnja praksa vođenja papirnatih bilješki koje su se naknadno putem računala unosile u BIS sustav, što je uobičajen način rada u gotovo svim bolnicama, kazao je Denis Jager, voditelj ključnih kupaca sektora zdravstva IN2 Grupe.

HT je u bolnicama postavio potrebnu infrastrukturu i osigurao tablet uređaje na kojima odjelne sestre koriste mNurse aplikaciju i povezuju se s IN2 bolničkim sustavom u kojem se bilježe svi podaci o pacijentima.

Tablet uređaji zadovoljavaju tehničko-sigurnosne standarde kako bi se razmjena posebno osjetljivih osobnih podataka pacijenata obavljala na siguran način, a IN2 je educirao djelatnike bolnica za korištenje sustava u svakodnevnoj praksi.

Komentirajte prvi

New Report

Close