U Karlovcu otvoren dječji vrtić energetskog razreda A

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. travanj 2015. u 09:55
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Najmoderniji dječji vrtić energetskog razreda A otvoren je u petak u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarči, a grad je uložio 18 milijuna kuna za zgradu s opremom, dječje igralište i za novu prometnu infrastrukturu.

Najmoderniji dječji vrtić energetskog razreda A otvoren je u petak u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarči, a grad je uložio 18 milijuna kuna za zgradu s opremom, dječje igralište i za novu prometnu infrastrukturu.

Dizalice topline s podnim grijanjem, solarni kolektori za dogrijavanje potrošne tople vode, energetski učinkovita vanjska ovojnica zgrade, krovna izolacija i stolarija govore o standardima gradnje i očekivanoj uštedi kroz godine iskorištavanja, rekao je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Vrtić je za 150 djece, a ravnateljica Lidija Čale rekla je da je kapacitet kuhinje i praonice rublja veći te da će se pripremati 500 obroka i voziti u druge vrtiće, a za sve njih će se i prati rublje.

Župan Ivan Vučić rekao je kako ga veseli već i potreba da se gradi vrtić jer se broj stanovnika u županiji stalno smanjuje pa svakih deset godina nestaje po 10 tisuća stanovnika.

"Gradnja vrtića pridonosi razvoju županije i demografskoj obnovi, a po standardima gradnje, to je budućnost. Svima nama mora biti cilj štednja i prelazak na obnovljive izvore energije. Bez lažne skromnosti, Karlovačka županija po tome već prednjači u odnosu prema ostalim krajevima u Hrvatskoj", rekao je župan Vučić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

“Dizalice topline s podnim grijanjem, solarni kolektori za dogrijavanje potrošne tople vode, energetski učinkovita vanjska ovojnica zgrade, krovna izolacija i stolarija govore o standardima gradnje i očekivanoj uštedi kroz godine iskorištavanja”, sto vise ovakvih objekata i usteda je sve veca, kao i energetska efikasnost.

a nisu se sjetili staviti solarne kolektore na neku bolnicu ili dom umirovljenika, nego baš na vrtić?

ako ne kupaju djecu, i to bar u dvije smjene, neće otplatiti investiciju ni za 20 godina, kada će već biti za rashodovanje.

to je način kako hrvatska ekonomija teži k samouništenju – većina onih koji upravljaju novcima bahate su neznalice.

New Report

Close