‘U izvješćima za 2016. možda ima grešaka’

Autor: Saša Paparella , 27. travanj 2017. u 21:59
Obustavljeno trgovanja svim dionicama/M. l./PIXSELL

Agrokor pred revizijom.

Izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u četvrtak je zatražio da određene tvrtke unutar Grupe sazovu svoje glavne skupštine, što bi se trebalo dogoditi u narednih 15 dana.

"Svrha je donošenje rješenja o imenovanju PricewaterhouseCoopers novim statutarnim revizorima za Grupu radi provedbe revizije za financijsku godinu 2016. Grupa je, u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe. Te se provjere nastavljaju. Slijedom toga, Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere  ne budu dovršene.

Grupa će izdati objavu o napretku pokrenutih procesa u sljedećih 30 dana. Agrokor d.d. vjerovnicima skreće pažnju na činjenicu da je uslijed moratorija prema Zakonu o izvanrednoj upravi pokretanje bilo kakve prisilne radnje, započinjanje sudskog postupka, primjena bilo kakvih pravnih lijekova i poduzimanje sličnih radnji protiv Grupe izričito zabranjeno tijekom postupka izvanredne uprave", navodi se u priopćenju iz Agrokora. U četvrtak je na Zagrebačkoj burzi obustavljeno trgovanja svim dionicama iz sustava Agrokora.

Komentirajte prvi

New Report

Close