U INA-u dolaze novi članovi uprave

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2016. u 11:21
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Obzirom da za mjesec dana istječe mandat hrvatskim članovima uprave INA-e Vlada mora odlučiti hoće li imenovati nove članove uprave ili produljiti mandat sadašnjima.

Gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat osvrnuo se i na stanje u INA-i.

Obzirom da za mjesec dana istječe mandat hrvatskim članovima uprave INA-e Vlada mora odlučiti hoće li imenovati nove članove uprave ili produljiti mandat sadašnjima. Horvat smatra da je potrebno imenovati nove kadrove., piše Večernji list.

'Ja sam za to da se radi jedna promjena. Ja sam jasno iskazao svoj stav da ako s nekim stvarima nismo bili zadovoljni u segmentu poslovanja i rađenja poslovne politike i razvojne politike kompanije, da su dobrodošle promjene u kojima ćete sa novim ljudima razvijati drugačiju filozofiju', rekao je Horvat koji smatra da će imenovanje tih članova biti dio dogovora Mosta i HDZ-a.

'Članovi uprava birat će se javnim natječajem. Na koji način će povjerenstvo propuštati imena, to nam prepustite da u miru odlučimo', rekao je Horvat koji smatra da ne treba MOL-u prodavati 19 posto dionica INA-e, ali i da je arbitražni spor Hrvatske i Mađarske oko INA-e nepotreban.

Komentirajte prvi

New Report

Close