‘U ime obitelji’ ne želi potvrditi ni demantirati dogovor s HDSSB-om

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. veljača 2014. u 16:07
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Građanska inicijativa “U ime obitelji” nije danas željela ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da njihova čelnica Željka Markić neće ulaziti u predizbornu suradnju s HDZ-om te da se priklonila strankama okupljenima oko HDSSB-a.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" nije danas željela ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da njihova čelnica Željka Markić neće ulaziti u predizbornu suradnju s HDZ-om te da se priklonila strankama okupljenima oko HDSSB-a.

"Građanska inicijativa 'U ime obitelji', kao inicijativa koju su poduprli brojni građani, udruge, vjerske zajednice i političke stranke ujedinjeni oko ustavne zaštite braka kao zajednice žene i muškarca, podržava i aktivno potiče svaki oblik ujedinjavanja građana oko zajedničkih vrijednosti. Ustavnu zaštitu braka poduprlo je i 20 političkih stranaka. Te su političke stranke pokazale da imaju najmanje dvije dodirne točke: zaštitu braka kao temelja obitelji i zaštitu jednakosti svih građana pred zakonom kao temelja demokracije", stoji u priopćenju kojim je inicijativa reagirala na novinarska pitanja o dogovoru s HDSSB-om.

"U okolnostima iznimno teške gospodarske situacije u kojoj svaki dan raste broj nezaposlenih, u kojima se uhićuje sindikalnog vođu uoči najava o prvom generalnom štrajku u 23 godine hrvatske države, u kojima se SDP i HNS, stranke na vlasti, bave frakcijskim borbama – drago nam je da oporbene stranke razgovaraju o proširenju svoje suradnje i pronalaženju novih dodirnih točaka te da interese hrvatskih građana i hrvatske države stavljaju ispred osobnih interesa", stoji u priopćenju.

U inicijativi neslužbeno tumače da je riječ tek o medijskim nagađanjima, "kakva su se do sada nebrojeno puta pokazala netočnima" te da i dalje razgovaraju sa svim strankama koje podupiru zaštitu braka kao temelja obitelji.

I predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je da je Željka Markić "dobrodošla u koordinaciju 'Savez za Hrvatsku', ali da "razgovori još nisu konkretizirani".

Komentirajte prvi

New Report

Close