U HŽ-u još zbrajaju štete zbog eksplozije

Autor: Darko Bičak , 13. siječanj 2013. u 21:59
Šteta na pruzi je navodno neznatna/PIX

Iz HŽ Carga također kažu da se radi analiza nakon koje će znati iznos nastalih troškova.

U tvrtkama iz sustava HŽ-a za sada još nemaju precizne procjene koliku štetu su im uzrokovale dvije eksplozije koje su krajem prošlog tjedna potresle zapadni dio Zagreba.

Prva eksplozija u srijedu je na pruzi oštetila samu šinu i teretni vlak koji je u tom trenutku prolazio. Druga eksplozija je odjeknula na autobusnoj stanici u petak, odmah iza ponoći. Iako je materijalna šteta na željezničkoj infrastrukturi zabilježena samo u srijedu, mediji spekuliraju da se strah uvukao među građane koji su počeli izbjegavati prijevoz vlakovima. U HŽ Putničkom prijevoz navode da im je trošak najma autobusa zbog prekida željezničkog prijevoza između Zaprešića i Podsuseda 46 tisuća kuna.

Izgubljenu dobit od prodaje karata će utvrditi naknadno. Iz HŽ Infrastrukture kažu da je šteta na pruzi u srijedu bila neznatna, a da će se nešto više o troškovima nastalima prekidom željezničkog prometa te kašnjenja vlakova moći nešto više reći nakon analize. Iz HŽ Carga također kažu da se radi analiza nakon koje će znati iznos nastalih troškova zbog oštećenja lokomotive i prekida prometa.

Komentirajte prvi

New Report

Close