U fokusu kontinent, otoci i dalmatinsko zaleđe

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 19. veljača 2018. u 21:59
Natječaj je otvoren do 20. ožujka/FOTOLIA

Za rast kvalitete ponude 24,6 milijuna kuna.

Ministarstvo turizma u ponedjeljak je objavilo javni poziv za dodjelu 24,6 milijuna kuna namijenjenih za povećanje kvalitete smještajne ponude, razvoj posebnih oblika turizma, dostupnost i sigurnost turista te za prepoznatljivost proizvoda, otvoren do 20. ožujka ove godine.

Poziv je namijenjen subjektima malog gospodarstva, dakle obrtima i zadrugama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i turističke usluge, a prijavitelji mogu računati na bespovratne potpore u rasponu od 20 tisuća do 400 tisuća kuna projektu. 

"Turističkim djelatnicima pružamo financijsku podršku da na tržištu  ponudili nova i inovativna rješenja te tako dodatno ojačaju ponudu, osiguraju visoku razinu popunjenosti turističkog smještaja te osnaže potrošnju u destinaciji. Vjerujemo da će projekti koji će proizaći iz ovog programa u konačnici ostvariti ravnomjerniji turistički razvoj naše zemlje te pridonijeti razvoju turizma kroz cijelu godinu", komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

U ovom je pozivu pritom poseban naglasak stavljen na razvoj turističke ponude na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, a potpore će se dodjeljivati u četiri kategorije. Tako će se uz povećanje standarda i kvalitete ponude ugostiteljskih objekata poticati održivi razvoj i razvoj novih proizvoda u destinaciji, internacionalizacija poslovanja i korištenje novih tehnologija te druge aktivnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close