U Egiptu otet hrvatski državljanin

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2015. u 14:13
Foto: Thinkstock

Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Nepoznati napadači oteli su u Egiptu hrvatskog državljanina koji je u toj zemlji radio za francusku tvrtku, objavilo je u petak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) o prvoj otmici nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji.

T.S. (1984.) otet je 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru, priopćilo je ministarstvo.

Identitet otmičara je nepoznat, a iz vladinih izvora doznaje se da zasad nema zahtjeva za otkupninom.

Mladi Hrvat otet je dok se vozio u bazu tvrtke pored Kaira. Neslužbeno je riječ o francuskoj tvrtki Compagnie Générale de Géophysique u kojoj je radio kao menadžer.

Vozač je na ispitivanju u policiji, ali zasad se još ne znaju informacije koje je dao egipatskoj policiji.

MVEP je u stalnom kontaktu s obitelji otetog Hrvata, a zajedno s hrvatskim veleposlanstvom u Kairu i drugim hrvatskim institucijama u kontaktu je i s nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU-a u Kairu, francuskom kompanijom kao i partnerskim službama, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close