U dvije tvornice u Slavoniji uložili bi 143 milijuna dolara i zaposlili 500 radnika

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2017. u 09:06
Foto: Thinkstock

Ostvare li se planovi o suradnji potencijalnih investitora iz Azerbajdžana, u vrlo kratkom vremenu trebale bi niknuti dvije nove tvornice, za proizvodnju celuloze i higijenskog papira.

Ostvare li se svi planovi o suradnji potencijalnih investitora iz Azerbajdžana s belišćanskim čelnicima i gospodarstvenicima, u Belišću bi u vrlo kratkom vremenu trebale niknuti dvije nove tvornice, za proizvodnju celuloze i higijenskog papira, vrijedne oko 143 milijuna dolara, u kojima bi se zaposlilo oko 500 radnika. Najava je to s današnjeg iznimno važnog gospodarskog susreta u Belišću s potencijalnim investitorima iz Azerbajdžana, koje predvodi Pasha holding, čiji su domaćini bili belišćanski gradonačelnik Dinko Burić sa suradnicima i domaćim gospodarstvenicima te osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Prvi korak

Neposredno prije službenog dijela sastanka župan Šišljagić kazao je kako očekuje daljnje korake u realizaciji tog iznimno važnog projekta, za koji Belišće i njegovo gospodarstvo imaju sve preduvjete. Izrazio je nadu da će vrlo brzo nakon postizanja dogovora slijediti i izrada projektne dokumentacije te početak projekta, piše Glas Slavonije.

– Mislim da je već i sama činjenica što su potencijalni investitori iz Azerbajdžana ponovno ovdje te što su izrazili iznimno zadovoljstvo viđenim i ponuđenim uvjetima te fazama realizacije pregovora dovoljno jamstvo da će Belišće vrlo brzo dobiti nove tvornice i da će u smislu razvoja poduzetništva nastaviti krupnim koracima naprijed – komentirao je župan Šišljagić.

Nakon zatvorenog sastanka u maloj vijećnici, na kojem su predstavnici koncerna Andritz potencijalnim ulagačima objašnjavali moguća tehnološka rješenja, više o Belišću kao gradu novih gospodarskih investicija kazao je gradonačelnik Burić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

zahvalite to mesiću

New Report

Close