U dva tjedna u Varaždinu osnovano 18 tvrtki za 10 kuna

Autor: Agencija VLM , 06. studeni 2012. u 11:46
PXL

Tvrtke se registriraju sa najraznovrsnije djelatnosti – građevinarstvo, prijevoz robe, promet i programiranje…

Trgovački sud u Varaždinu, otkad je stupio na snagu novi Zakon o trgovačkim društvima prije dva tjedna, registrirao je čak 18 jednostavnih trgovačkih društava, odnosno d.o.o.-a s osnivačkim kapitalom od 10 kuna.

Kako doznajemo od glasnogovornika varaždinskog Trgovačkog suda Huge Wedemayera, tvrtke se registriraju sa najraznovrsnije djelatnosti. – Građevinarstvo, prijevoz robe, promet i programiranje samo su neke od djelatnosti za koje su registrirane tvrtke u Varaždinu – kaže Wedemayer i dodaje da je broj novoosnovanih tvrtki u stalnom porastu.

– Trenutačno radimo na još šest zahtjeva tako da bismo uskoro mogli imati već 24 takve tvrtke – rekao je Wedemayer. Podsjetimo, kako bi se osnovao d.o.o., do sada je bio potreban temeljni kapital od 20000 kuna, a trošak osnivanja bio je otprilike 5000 kuna. Jednostavno trgovačko društvo, pak, osniva se sa 10 kuna osnivačkog kapitala, a troškovi osnivanja iznose oko 800 kuna. Nije nebitno ni to da, ako nezaposlena osoba osnuje tvrtku za 10 kuna, briše se s burze pa se tako ovih dana u Varaždinu smanjila i nezaposlenost.

Komentirajte prvi

New Report

Close