U Dubrovniku će se prodavati boce čistog zraka

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2015. u 10:20
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Boce će biti napunjene čistim zrakom, dok vlasnik te boce istu ne napuni dubrovačkom vodom iz pipe ili fontane.

Od ljeta 2016. godine u prodaji bi se mogla naći boce čistog dubrovačkog zraka, u pakiranjima od pola i jedne litre, piše Slobodna Dalmacija.

Boce će biti napunjene čistim zrakom,  dok vlasnik te boce istu ne napuni dubrovačkom vodom iz pipe ili fontane, koja bi prema najavama trebala biti zdravija i čistija od one koja se  kupuje u dućanima.

Prema najavama, čisti dubrovački zrak bit će barem četiri puta skuplji od flaširane vode. 

– Prodavat ćemo kao suvenir prazne sterilizirane boce od tvrde plastike koje nije lako slomiti, uz garanciju da je voda koju mogu napuniti bilo gdje visoko kvalitetna. Plan je da se u prodaji nađe i paket u kojem će biti jedna manja boca od 0,5 litara i jedna veća, a kao poklon dobit će se knjižica na kojoj će na više svjetskih jezika biti priča o izvoru, akvaduktu u Cavtatu i našoj vodi kroz povijest – izjavio je o projektu gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Kako nadalje piše Slobodna, prije nego se “Vlahušićeve boce zraka” eventualno nađu pred turistima, na potezu je gradska tvrtka “Vodovod Dubrovnik”, koja radi na projektu pročišćivača vode kapaciteta 490 litara u sekundi, a u prvoj fazi će graditi dvije vodospreme od po 500 prostornih metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close