U Croatia Airlinesu potpisan novi kolektivni ugovor

Autor: Objava za medije , 03. veljača 2015. u 14:16
Foto: Marko Lukunić

Uprava Croatia Airlinesa i svih pet sindikata organiziranih u tvrtki, potpisali su novi kolektivni ugovor.

Uprava Croatia Airlinesa i svih pet sindikata organiziranih u tvrtki – Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP), Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Samostalni strukovni sindikat aviomehaničara Hrvatske (SSSAH), Sindikat inženjera i tehničara u zrakoplovstvu (SITUZ) i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ) – potpisali su novi kolektivni ugovor.

Novi kolektivni ugovor sadrži istu razinu materijalnih i nematerijalnih prava kao i prijašnji kolektivni ugovor, koji je istekao 31. prosinca 2014. godine. Tako je osigurano nesmetano i redovito poslovanje kompanije te nastavak programa restrukturiranja Croatia Airlinesa, čija je uspješna provedba rezultirala poslovnom dobiti u 2013. godini (prvi put nakon 2007. godine), a prema preliminarnim rezultatima pozitivni neto rezultat očekuje se i za 2014. godinu. 

Novim kolektivnim ugovorom, koji vrijedi do 31. prosinca 2016. godine, postignut je i konsenzus oko provedbe poslovne strategije Croatia Airlinesa u kojoj su temeljni ciljevi daljnji razvoj tvrtke i osiguravanje dugoročne opstojnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close