U četvrtak novo testiranje, posao se plaća oko 2.000 eura, smještaj i režije su osigurane

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2015. u 12:39
Foto: Tony Marshall/Press Association/PIXSELL

Interes za testiranje aviokompanije Fly Emirates je velik, jer se prijavi i po 400 kandidata, a zaposli se ni njih 10.

Aviokompanija Fly Emirates sutra od 9 sati u Hotelu Antunović testiranjem traži nove stjuardese, domaćice u svojim zrakoplovima. Među onima koje su prošle stroge procedure, nakon čega je iz Zagreba otišla u Dubai u Ujedinjene Arapske Emirate, i 28-godišnja je Petra (podaci poznati redakciji), koja za jednu od najpoželjnijih kompanija radi već pola godine.

"Na razgovoru kandidati prvo poslušaju prezentaciju o poslu stjuardese i životu u UAE, pa predaju životopis i fotografije", ističe u razgovoru za Večernji list Zagrepčanka, koja je diplomirala informatiku u Varaždinu, dala otkaz na poslu izvan struke i upustila se u "leteću" avanturu.

Petra otkriva da im postave jedno pitanje, npr. što sada rade ili zašto žele baš ovo raditi, a bude li kandidat primljen, dobit će poziv već isti dan za nastavak testiranja dan poslije.

"Sve se svodi na to kakav si u komunikaciji. Oni koji zadovolje testove idu na finalni intervju", navodi stjuardesa dodajući da slijedi iščekivanje tzv. zlatnog poziva onima koji su dobili posao. Interes je velik, jer se prijavi i po 400 kandidata, a zaposli se ni njih 10.

Petra ne krije da je i njoj glavni motiv javljanja u Emirates bila zarada te pogodnosti putovanja, no ne zanemaruje ni loše strane.

"Zarada je dosta dobra u odnosu na Hrvatsku, ali za Dubai nije spektakularna. Plaća se sastoji od osnovice, manje od tisuću eura, i sata leta. Ako letiš cijeli mjesec (nisi bolestan ili na godišnjem), imaš 2.000 eura. Kompanija osigurava smještaj i plaća sve režije osim telefona i interneta ", kaže Petra. Ipak, promjena joj je golema.

Cijeli članak pročitajte ovdje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close