U blizini Zagreba planiraju gradnju Aquaparka vrijednog 6 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2018. u 11:31
Foto: press

Već će prva faza sadržavati veliki „dvorac“ koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima.

Gradu Sveti Ivan Zelina predan je glavni projekt, odnosno kompletna projektna dokumentacija za Aquapark Zelina koju će Grad sada poslati javno-pravnim tijelima i zatražiti njihovu suglasnost za izdavanje građevinske dozvole.

„Ishođenje građevinske dozvole je završni korak prije početka radova. Ona je najkonkretniji pokazatelj naše ozbiljnosti i odlučnosti da se realizira projekt Aquapark Zelina, što građani s nestrpljenjem očekuju“ – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec prilikom primopredaje dokumentacije.

Projektna dokumentacija sastoji se od 14 dijelova glavnog projekta i 4 elaborata, a izradila ju je tvrtka PulSaR arhitektura d.o.o. iz Zagreba. Ovlašteni projektanti su u skladu s uvjetima za građenje razradili arhitektonski, građevinski, elektrotehnički, strojarski i geodetski projekt, a izrada dokumentacije trajala je od listopada prošle godine.

Projekt aquaparka realizirat će se na području bivših zelinskih bazena koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedan od najljepših turističkih centara kontinentalne Hrvatske i omiljeno izletište za tisuće Zagrepčana i drugih koji su se dolazili kupati u Sveti Ivan Zelinu. Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine Grad Sveti Ivan Zelina započeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo. Idejno rješenje za Aquapark Zelina izradila je tvrtka ActionPark WaterScapes iz Španjolske 2016. godine, koje je koncipirano tako da se projekt realizira u fazama. U prvoj fazi izgradit će se vodene površine namijenjene plivanju, kupanju i relaksaciji te tobogani koje će moći koristiti odrasli i djeca.

Već će prva faza sadržavati veliki „dvorac“ koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima. U sklopu objekata na ulazu predviđene su svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske i zabavne sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine – klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju s terasom, velika dvorana na prvom katu koja će služiti za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness, spa ili beauty sadržaj i slično.

Procijenjena vrijednost projekta je 6 milijuna eura. Ovako zamišljen projekt daje mogućnost uključivanja potencijalnih investitora u svakoj fazi projekta. Projekt Aquapark Zelina uvršten je i na popis kapitalnih projekata Agencije za investicije i konkurentnost, a više informacija o projektu može se saznati i na internetskim stranicama.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Još jedan biser-tekst poslovnog, gdje se izbjegava reći najvažnija informacija – tko je investitor, čime se inače bavi i kakva su mu poslovna očekivanja.

ili je “investitor” grad zelina, što je toliko glupo da se autor teksta srami to reći?

New Report

Close