U 23 sata HDZ-ova koalicija ima 11.000 glasova više od SDP-ove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. travanj 2013. u 23:52
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Prema tim rezultatima HDZ s partnerima osvaja 6 mjesta u Europskom parlamentu, a SDP jedno mjesto manje.

 Prema nepotpunim rezultatima za Europski parlament u 23 sata HDZ s koalicijskim partnerima vodi ispred lijeve SDP-ove koalicijske liste za oko 11 tisuća glasova, a odaziv birača bio je nešto veći od 20 posto, doznaje se u DIP-u.

Prema tim rezultatima HDZ s partnerima osvaja 6 mjesta u Europskom parlamentu, a SDP jedno mjesto manje.

Još je upitno hoće li predstavnika u tom europskom zakonodavnom tijelu dobiti i Laburisti, s obzirom da je najbolja kandidatkinja s HDZ-ove liste, čelnica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, dobila 19 tisuća glasova više od svih laburističkih kandidata. Ruža Tomašić sama je odnijela oko 55 tisuća glasova, a cijela laburistička lista oko 36 tisuća glasova.

U Zagrebu, gdje je glasovalo najviše birača, uz izlaznost oko 32 posto, SDP s 37 posto glasova vodi ispred HDZ-ove koalicije za oko sedam posto, dok su treći laburisti s nešto više od 6,6 posto. Neočekivano četvrto mjesto u Zagrebu osvojio je Hrast.

SDP vodi i u Splitu s 41 posto, dok je s nešto manjim postotkom (40,84 posto) HDZ najbolji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U Rijeci je, pak, SDP dobio više od 48 posto glasova, a HDZ gotovo 19 posto.

Najveća regionalna stranka, HDSSB, najviše je glasova očekivano dobila u Osijeku (21,9 posto), čime je osvojila drugo mjesto iza SDP-a s 30,54 posto. HDZ je u Osijeku treći s 20,99 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close