Karamarko i Petrov: Imamo 78 potpisa; Predsjednica: Sutra mandatar ili raspisujem izbore

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2015. u 18:29
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Nakon novog velikog preokreta i prekida pregovora MOST-a i koalicije Hrvatska raste, većinu javnosti zanimalo je što na sve ima za reći predsjednica države.

Tomislav Karamarko je nakon konzultacija rekao da imaju 78 mandata, a sutra opet imaju konzultacije s predsjednicom.  

– Pokazali smo 78 mandata. 63 naša potpisa i 15 Mosta. Imamo najave i nekih drugih ljudi koji bi dali svoj mandat. Sutra isto imamo konzultacije s predsjednicom, i definirat ćemo mandatara. Bit će stručna nestranačka osoba. Mandatar vjerojatno neću biti. Dogovor je da bude nestranački kandidat. Postoji mogućnost da mandatar bude iz Mosta – kazao je Karamarko nakon konzultacija. 

– Naš cilj je od samog početka bila stručna nestranačka osoba. Ovo je ono što smo od početka iščekivali. Nadam se da ćemo to sutra definirati do sutra u 18 sati – kazao je Petrov nakon konzultacija na Pantovčaku.

Predsjednica se također nakon konzultacija kratko obratila javnosti:

– Upravo sam završila 4. krug konzultacija. Predstavnici Domoljubne koalicije i Mosta upoznali su me da raspolažu s 78 potpisa za formiranje parlamentarne većine. Sutra ću održati zadnji krug konzultacija. Sutra ćemo ili imati mandatara ili ću ja imenovati stručnu vladu i raspisati nove izbore, poručila je Grabar Kitarović.

Prvi čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i čelnik Mosta Božo Petrov stigli su koju minutu prije 18 sati na Pantovčak na nastavak konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o mandataru Vlade.

Božo Petrov je ispred središnjice MOST-a rekao da idu predsjednici na dodatne konzultacije s potpisima svih 15 zastupnika Mosta te će tražit dodatni rok od 24 sata da se dogovore s Domoljubnom koalicijom. 

Podsjetimo, četvrti krug konzultacija počeo je potpuno rutinski. Kod predsjednice su se političari izmjenjivali po unaprijed predviđenom rasporedu te davali izjave novinarima. Da nešto ipak nije uobičajeno vidjelo se kad je Božo Petrov bez riječi prošao pored novinara. Nešto kasnije nakon hitnog sastanka Nacionalnog vijeća Mosta objavio je da prekida razgovore s koalicijom Hrvatska raste. 

"U ovom trenutku pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni. Prije tjedan dana sam rekao da je dosta šamaranja. Smatrali smo da možemo s njima nastaviti razgovore iako su nas nazivali i fašistima. Zadnjih 48 sati dok traju pregovori, SDP zove naše zastupnike i traže podršku Milanoviću za mandatara ako pregovori s Mostom ne prođu dobro. Mi smo dosljedni, jasno smo rekli da je toga dosta. To je previše", rekao je Petrov. Milanović je te optužbe odbacio kao besmislene jer su, tvrdi, dan prije pristali na sve uvjete Mosta. Sve je nazvao "policijsko-obavještajnom akcijom koju provodi HDZ".

HDZ je u utorak preko Twittera pozvao Most na nastavak pregovora, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je novinarima nakon povratka s Pantovčaka kako je Most očito imao dobre razloge da prekine pregovore sa SDP-om.

Komentari (21)
Pogledajte sve


Sad ćeš vidjeti tko će doći u fotelje……! Ako taj balavac ne sprovede svoj Program, bit će
zaustavljen na dravskom mostu – prije ulaska u Međimurje…….. i zarotiran prema crti
Mostara – inercijom- tako da će se sam čuditi…

Ovako je zapocela i balvan revolucija. Nego jesi nabavila dovoljno balvana ili ces sama leci na tlo i glumit balvane. U biti ne trebas glumit samo budi prirodna.



nakon neprospavane noći (vidi mu se po očima) Božo je ipak progledao prije komunista, te zaustavio njihov diverzantski način "ratovanja", ovo mu je jedinstvena prilika da svim građanima Hrvatske omogući Sretan, čestit i častan Božić, po bilo kojem kalendaru, dosta je bilo Miletovih podvala i podmetanja, ne bi me začudilo da se odrekne i mjesta mandatara u korist Karamarka, jer i sam zna da nije odmah spreman za takvu funkciju, a nije baš ni Karamarko, ali prve dvije godine može poslužiti.

koji si ti d.ebil, toga nema nigdje. ti i dalje ne shvaćaš ulogu udbe u raspadu sfrj. i bolje da ne shvaćaš, razbile bi ti se sve iluzije.
[/quote]
Vas ili bilo koga drugoga nikada nisam niti pokušao vrijeđati na forumu, pa neću niti sada, znam da ne možemo svi jednako misliti i osjećati, ali neistomišljenike ne pokušavam diskteditirati uvredama, što znam, od kada znam, koliko znam, zašto znam, ma to je nebitno, Zoki je pao i Hrvatska raste, ima četiri godine da pišem da taj čovjek nije dobar premijer i ministri mu također, da se razumijemo, niti Petrov mi se ne čini kao čovjek, koji ima sve potrebne kvalitete, najviše vezane za gospodarstvo, ali čovjek djeluje tako smirujuće, jednostavno i dobrodušno, da čak pomišljam da će Karamarku prepustiti mjesto mandatara, a on da zauzme mjesto predsjednika Sabora, možda griješim, ali na bilo kojem mjestu taj čovjek će se boriti za Hrvatsku i njene građane, od kojih ste i Vi jedan

fantome, varaš se. bliže je nego što misliš, malo sjevernije od drave!

Delboy, vlasnik kazališta nije baš tako daleko, stanuje u Rimu. Između 1302.g i 1537.g donešene su 4 papinske bule kojima se papa proglasio vlasnikom svih živih bića na planeti i cijele planete, a usput je sve ljude proglasio maloumnicima kojima je potreban gospodar. Doduše, sudeći po komentarima na ovom forumu, ovo sa maloumnicima u potpunosti razumijem….

New Report

Close