TŽV Gredelj pred potpisivanjem ugovora

Autor: Poslovni dnevnik , 18. svibanj 2016. u 21:59
Posjet uz podršku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović/ Duško Marušić/PIXSELL

Predsjednica i 70-ak gospodarstvenika na ekonomskom skupu u Teheranu.

Iransko tržište je nakon ukidanja UN-ovih sankcija otvoreno za sve vrste roba i usluga, u čemu priliku vide mnoge hrvatske tvrtke, a neke od njih mogle bi u toj zemlji uskoro sklopiti unosne ugovore, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora (HGK) u priopćenju o Iransko-hrvatskom gospodarskom forumu koji je u srijedu održan u Teheranu.

Taj je skup održan u sklopu posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Teheranu, od 16. do 19. svibnja, a na njemu je sudjelovalo oko 70 hrvatskih i 150 iranskih gospodarstvenika. "Iran je širom otvorio vrata hrvatskim tvrtkama i na nama je da to iskoristimo. Raduje me što je TŽV Gredelj pred potpisivanjem velikog poslovnog ugovora, a to je samo početak.Nakon sankcija ovo je tržište žedno svih vrsta roba i usluga, a posebno je važno da nudi prostor suradnje i malima", izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović.

S obzirom na velike infrastrukturne projekte koji se planiraju u Iranu, Burilović ističe kako nije nerealno da Hrvatska sudjeluje s jedan posto u njihovu ukupnom uvozu. U tom bi slučaju, tvrdi, naše gospodarstvo bilo bogatije za 657 milijuna dolara. Iran je dobro pozicioniran u regiji i može biti dobar partner za plasman hrvatskih proizvoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close