‘Tweet je reakcija na izjavu Erjavca, ali pritom nisam mislio ozbiljno’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2013. u 10:57
V.Obersnel (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Obersnel kaže kako je njegov ‘twit’ namijenjen slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu i onima koji ga podržavaju.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sinoć je naveo da je njegov "twit" bio namijenjen slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu i onima koji ga podržavaju, kao reakcija na Erjavčevu izjavu koju smatra ucjenom, te istaknuo kako pritom nije mislio ozbiljno, već je to bila aluzija na jedan stari vic.

"Moj je 'twit' namijenjen slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu i onima koji ga podržavaju, a nastao je kao reakcija na njegovu izjavu koju sam pročitao sinoć kasno navečer", naveo je jučer gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ističući da pritom nije mislio ozbiljno. "Naravno da ne mislim ozbiljno i moj ´twit` je aluzija na jedan stari vic", rekao je Obersnel , koji se nalazi na službenom putu u Njemačkoj, u odgovoru na novinarske upite u vezi s reakcijama na njegovu poruku na Twitteru.

Istaknuo je da se on, ako se netko osim ministra Erjavca i njegovih pobornika našao uvrijeđenim, osobno ispričava. Dodao je da bi volio da je izjava slovenskog ministra Erjavca, koja, smatra, "predstavlja običnu ucjenu", pobudila barem pola interesa u odnosu na njegov "twit". U poruci na Twitteru Obersnel je bio napisao: "Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran." Obersnel je u nastavku naveo da je svjestan da se dolazak u zemlju ne može zabraniti na takav način niti da bi on to stvarno želio i da zna da većina Slovenaca ne dijeli takvo mišljenje ministra Erjavca, jer da u Sloveniji ima puno prijatelja i rodbine.

"Uostalom i moj otac je bio Slovenac pa si dozvoljavam pravo da budem malo slobodniji", rekao je. Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u četvrtak da će se osobno angažirati i učiniti sve da dođe do rješenja spora s Hrvatskom oko Ljubljanske banke koji bi omogućio da Slovenija pravodobno ratificira hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom. "Jedini uvjet za to koji postavlja Slovenija jest povlačenje tužbi protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima", rekao je Erjavec u emisiji Slovenske televizije.

U slučaju da se rješenje za Ljubljansku banku ne pronađe, ne samo da Hrvatska ne bi ušla u Europsku uniju 1. srpnja, kako je predviđeno, nego bi po Erjavčevim navodima zbog situacije u Europskoj uniji – kojoj proširivanje u sadašnjem trenutku nije prioritet – hrvatsko članstvo u Europskoj uniji općenito moglo postati upitno. "A to ne bi bilo dobro za dugoročne odnose s Hrvatskom, gdje bi nam to jako zamjerili", rekao je Erjavec.

Komentirajte prvi

New Report

Close