Tvrtka Đuro Đaković i Stjepan Mesić se ogradili od afere Patria

Autor: Darko Bičak , 18. veljača 2015. u 11:02
Oklopnjaci Patrije sklapaju se u tvornici Đuro Đaković /Ivica Galović/PIXSELL

Uskok izvjestio da ne postoje sumnje da su službene ili odgovorne osobe u Hrvatskoj primile mito.

Nakon što je finski sud nepravomoćno osudio dvojicu zaposlenika tvrtke za proizvodnju oklopnih vozla Patria zbog davanja mita bivšem hrvatskom Predsjedniku Stjepanu Mesiću i predsjedniku Uprave Đuro Đakovića, Bartolu Jerkoviću, oglasio se i Uskok.

Iz te institucije su izvjestili da iz rezultata zajedničkog istraživačkog tima Finske, Austrije i Hrvatske ne proizlazi sumnja da su službene ili odgovorne osobe u Hrvatskoj zahtijevale ili primile mito u poslovanju s Patriom. Iz Uskoka podsjećaju da je zajednički istražni tim triju zemalja osnovan još 2010. godine i da su u međuvremenu ispitani svi uključeni u projekt nabavke oklopnih vozila za Hrvatsku vojsku, a pravni timovi su svoje zaključke proslijedili kolegama u druge dvije zemlje. U izjavu HRT-u bivši predsjednik Mesić je kazao da "ne zna tko je dizao novca u Patriji", jer ne zna menadžere i "kome su davali novac". "Sve je to moguće, ali to s Hrvatskom nema veze, odnosno nema veze s predsjednikom Republike jer je predsjednik vrhovni zapovjednik i nema veze s nabavom bilo kakve opreme i naoružanja.

Zato je zaduženo Ministarstvo obrane. Nema ni jednog razloga da se mene ovdje za bilo što tereti. Ali ima gadova u Hrvatskoj koji bi htjeli mene umočiti, samo moraju znati da do njihove i do moje smrti to neće dočekati", poručio je Mesić. Iz Đuro Đakovića su pak priopćili kako nema ni jednog dokaza da je direktor njihove tvrtke Specijalna vozila Bartol Jerković primio mito te da se prema njihovim saznanjima protiv Jerkovića ne vodi nikakav kazneni postupak u Hrvatskoj ni u Finskoj, zbog čega nema razloga za preispitivanje njegova mandata.    

Komentari (7)
Pogledajte sve

ako bi se Stipe kvalitetno ogradio, gledao bi umjesto sunca na prozorčiću, sunce na kvadratiće

Ma nije “obrva” bonusario samo se pogostio švedskim/finskim stolom [emo_plazi]

Vaš link …

Ograđivao se Mesić i od pjevanja ustaških pjesama- svi smo vidjeli što se dešavalo!!
Čovjek koji je izjavio da smo samo mi (Hrvati) dva puta pobijedili u 2. svjetskom ratu…
Tom čovjeku je Milanović pljeskao u nedjelju!!!

svaka država ima mafiju ali u hrvatskoj “mafija” ima državu…toliko o dorhu i njihovim istragama

New Report

Close