Tvrtka ekonomskog analitičara godine pred stečajem zbog 360.000 kuna duga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. lipanj 2016. u 13:37
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zaključkom Trgovačkog suda poziva se i Damir Novotny da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza svoje tvrtke, koja ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od čak 1.797 dana.

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak kojim se pozivaju vjerovnici ICI – Investor Consulting Internationala, konzultantske tvrtke Damira Novotnyja – dobitnika nagrade za najboljeg ekonomskog analitičara u 2015. – da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s utvrđenih 360.683 kuna duga.

Zaključkom Trgovačkog suda poziva se i Damir Novotny da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza svoje tvrtke, koja ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od čak 1.797 dana. Naglašava se i kako za davanje neistinitog ili nepotpunog popisa imovine i obaveza Novotny kao dužnik može odgovarati za davanje lažnog iskaza, te da vjerovnicima osobno odgovara za naknadu eventualne štete. 

Ukoliko se vjerovnici ili Novotny ne odazovu sudskom pozivu u zakonskim rokovima, sud će smatrati da je Novotnyjeva tvrtka nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad Novotnyjevom tvrtkom ICI objavljeno je u veljači, nedugo nakon što je dobio nagradu "Gorazd Nikić" za ekonomskog analitičara 2015. u konkurenciji 49 ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj. 

Novotny je tada, primajući nagradu, ocijenio "da ekonomisti u Hrvatskoj nemaju puno razloga za smijeh" te je isticao kako je vladin sektor godinama štitio svoj položaj, a prema njegovim riječima, privatna su se poduzeća restrukturirala. 

"Smanjivala su svoje troškove, a kućanstva razduživala. Sada vidimo pozitivan trend u kućanstvima jer su se umorili od krize. Međutim, neće još dugo krenuti nove investicije, poput kupovine automobila ili stanova", rekao je Novotny.

Damir Novotny se u sudskom registru navodi i kao direktor, zastupnik, član uprave ili nadzornog odbora čak dvanaest trgovačkih društva, među kojima je i Gemini Consulting, agencija za poslovno savjetovanje kojoj je Novotny bio direktor i nad kojom je nakon utvrđivanja duga od  545.390 kuna u ožujku bio zaključen skraćeni stečajni postupak.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Varteks je 2000 i nekoje dobio od države oko 60 milijuna kuna pomoći i onda je predsjednik uprave proglašen menadžerom godine i hvalili se koko su sposobni, a poslije toga ista uprava svake godine stvarala više milijunski gubitak, rasprodala nekretnine, izgubila licencu za Levis, otpuštala radnike i neizdavala plaće itd.
Hoću reći kako je lako pričati priče i s tuđom onom stvari po plotu mahati, nadam se da ovu informaciju znaju i voditelji Otvorenog i da ga više ne zovu u goste, a ovi što su mu nagradu dali neka si je natrag uzmu

Pa za boga milog mi smo država u kojoj je propala tvrtka ministra gospodarstva

mozemo mi pricat sto ocemo ali on je pkro 50 tEUR ostao duzan sto meni nikada nij e ni palo na pamet niti bih to napravio. e bas zato je on nagradjen a za mene i takve nitko nece nikad cuti.
Croatistan!

Ovakve likove treba poslati u štalu da rade, i zabraniti im svaku pojavu u javnosti.

New Report

Close