Tvrtka Dolinar – kvalitetnim poslovanjem do Certifikata bonitetne izvrsnosti

Autor: Marta Duić , 23. listopad 2014. u 09:09
Fotografija: Thinkstock

Klijenti tvrtke Dolinar mali i srednji poduzetnici širokog spektra djelatnosti i različitih pravnih oblika: trgovačka društva, obrti, neprofitne organizacije

Biti prepoznat kao pouzdan, siguran i poželjan partner, želja je svih uspješnih poduzeća. S ciljem unapređenja kvalitete poslovanja u Hrvatskoj, tvrtka Bisnode započela je s projektom certificiranja poslovnih subjekata koji su svojim dugogodišnjim poslovanjem zaslužili biti ocijenjeni kao izvrsni. Certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke. Certifikat je službena potvrda koja je rezultat analize financijskih izvještaja za prošlu godinu te ujedno i prognoza uspješnosti u poslovanju za narednih 12 mjeseci.

Tvrtka Dolinar d.o.o. osnovana je 2001. godine za obavljanje računovodstveno-knjigovodstvenih poslova i poslova poreznog savjetovanja. Trenutno zapošljavaju tri djelatnika. Njihovi su klijenti mali i srednji poduzetnici širokog spektra djelatnosti i različitih pravnih oblika: trgovačka društva, obrti, neprofitne organizacije itd. Svoje usluge pružaju na području Primorsko-goranske i Istarske županije.

Predstavite se koju funkciju obnašate i kako dugo?

Moje ime je Goranka Dolinar i od samog osnivanja poduzeća obnašam funkciju direktora.   Praktično znanje i iskustvo stekla sam radeći po različitim poduzećima na svim poslovima vezanim za računovodstvo.  S obzirom na postojanje interesa za mojim uslugama 2001. godine pokrenula sam samostalan posao. Tijekom godina širio se krug klijenata za koje obavljam usluge računovodstva što je rezultiralo zapošljavanjem dvije djelatnice.

Što za Vas znači činjenica da je Vaše poduzeća postalo nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti za ovu godinu?

Činjenica da je poduzeće postalo nositeljem ovog certifikata već drugu godinu zaredom daje nam potvrdu uspješnosti poslovanja kao i stabilnosti poduzeća u ovim teškim vremenima za poduzetnike. S obzirom na to da je certifikat bonitetne izvrsnosti međunarodno priznata oznaka kvalitete i  uspješnosti poslovanja, posjedovanje istog čini poduzeće prepoznatljivim na tržištu i predstavlja potvrdu za dugogodišnju kvalitetu rada. Također ulijeva dodatnu sigurnost i povjerenje našim klijentima da je vođenje njihovog poslovanja u pravim rukama.

Kako dolazite do novih kupaca i poslovnih partnera te kakve su reakcije na činjenicu da posjedujete Certifikat bonitetne izvrsnosti?

Sa jačanjem konkurencije na našem tržištu dobra preporuka i prepoznatljivost najbolji je put u pronalasku novih poslovnih partnera. S obzirom na visoke kriterije koje je potrebno zadovoljiti kako bi poduzeće postalo prepoznatljivo kao stabilno, vjerodostojno i pouzdano,  posjedovanje Certifikata bonitetne izvrsnosti našim je postojećim partnerima dokaz kvalitetne poslovne suradnje, a također otvara lakše mogućnosti sklapanja novih poslovnih aranžmana.

Čime smatrate da ste zavrijedili poštovanje svojih klijenata i partnera?

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu mogu reći da poslovanje poduzetnika postaje sve kompleksnije zbog stalnih promjena zakonskih regulativa te je poslodavcima izuzetno teško pratiti sve pravne i porezne promjene,  i naravno, poslovati u skladu s njima. Upravo u ovom segmentu pružanje kvalitetne knjigovodstvene usluge i usluge savjetovanja, uvelike olakšava svakodnevno poslovanje naših partnera i predstavlja način da svojim znanjem i iskustvom pridonesemo njihovoj uspješnosti na tržištu.

Što biste istaknuli kao Vaš najveći poslovni uspjeh?

Činjenica da smo uspjeli održati stabilnost u okruženju gdje se tvrtke svakodnevno gase, a postoje i naznake za širenje poslovanja,  znak je poslovnog uspjeha.

 

Bisnode Hrvatska, vodeći je ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj i dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđivača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu. Uz usluge koje omogućavaju donošenje mudrih poslovnih usluga, Bisnode provodi međunarodni projekt certificiranja najboljih poslovnih subjekata koji su zahvaljujući svim dobrom poslovanju stekle pravo nositelja Certifikata bonitetne izvrsnosti.  Jednu od takvih uspješnih poslovnih tvrtki prepoznatu od strane Bisnode tima upravo ste upoznali. 

Komentirajte prvi

New Report

Close