Tužiteljstvo odustalo od progona Ive Bačića u aferi kamioni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2014. u 14:23
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na kraju ponovljenog suđenju u aferi kamioni Uskok je odustao od kaznenog progona bivšeg pomoćnika ministra obrane Ive Bačića pa za nezakonitosti u nabavi vojnih kamiona sada tereti samo njegova nekadašnjeg šefa Berislava Rončevića.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Ksenija Pavić odustajanje od Bačićeva progona potkrijepila je tvrdnjama da je on o navodnim nepravilnostima izvijestio Vojno-sigurnosnu obavještajnu agenciju koja je zatražila istragu i obavijestila nadležne.

No, za razliku od Bačića tužiteljstvo i dalje tvrdi da je Rončević počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i donio odluku o nabavci Ivecovih kamiona izravnom pogodbom čime je oštetio Ministarstvo obrane.

Bačić je krajem studenog prošle godine iznenada promijenio iskaz, ističući kako je od početka sumnjao da je u nabavi kamiona bila riječ o "muljaži", nakon čega mu je Uskok na posljednjoj raspravi ublažio optužnicu pa ga više nije teretio kao supočinitelja već pomagača.

Rončević i njegov tadašnji pomoćnik ponovno su sjeli na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda krajem svibnja prošle godine, jer je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu kojom su zbog nabave vojnih kamiona nepravomoćno osuđeni na četiri, odnosno dvije godine zatvora.

Komentirajte prvi

New Report

Close