Tužiteljstvo: Klemm je potvrdio naše sumnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2014. u 16:22
Josip Klemm (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata te direktor i vlasnik tvrtke “Klemm security” Josip Klemm potvrdio je pred tužiteljima inkriminacije za koje ga tereti zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata te direktor i vlasnik tvrtke "Klemm security" Josip Klemm potvrdio je pred tužiteljima inkriminacije za koje ga tereti zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, koje je protiv njega i još petorice pokrenulo istragu zbog zlouporaba teških 3,2 milijuna kuna.

"Tijekom današnjeg dana prvookrivljenik je ispitan pred državnim odvjetnikom te je iznio svoju obranu i u cijelosti potvrdio inkriminacije koje mu se stavljaju na teret rješenjem o provođenju istrage, zbog čega nije bilo zakonskog osnova za predlaganje određivanja istražnog zatvora", izvijestili su iz zagrebačkog ŽDO-a.

Klemm je, pak, nakon jutrošnjeg ispitivanja u tužiteljstvu i puštanja na slobodu na konferenciji za novinare svoje udruge i Zbora gardijskih postrojbi izjavio kako se ne osjeća krivim za optužbe da se gospodarskim zlouporabama u ime svoje tvrtke "Klemm security" okoristio za najmanje 3,2 milijuna kuna. Poručio je kako se može osjećati krivim jedino ako je svojim neznanjem oštetio vlastitu tvrtku, a ne da je tvrtka oštetila državu i njen proračun.

Njega se kao prvoosumnjičenog tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, a ostalu petoricu za pomaganje u tim zlouporabama.

Klemma se sumnjiči da je od početka 2005. do sredine 2007. nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune više drugih trgovačkih društava koja su mu izdavala račune za neobavljene i nepostojeće marketinške usluge i usluge oglašavanja. Nakon plaćanja tih računa Klemmu je novac vraćao drugookrivljeni 55-godišnjak.

Po pisanju medija, riječ je o Radovanu Štetiću, poznatom iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije, koji je navodno u bijegu. On je navodno angažirao ostale osumnjičenike koji su kao direktori četiri trgovačka društva pomogali u "izvlačenju" novca.

U tužiteljstvu vjeruju da je Klemm na takav način sebi pribavio gotovo 2,8 milijuna kuna, a sumnjaju i da je na isti način naložio plaćanje računa za neobavljene usluge za još tri zagrebačke tvrtke u iznosima od 70 tisuća, 103 tisuće i 260 tisuća kuna. Ukupno ga se tereti da je svoju tvrtku oštetio za 3,2 milijuna kuna.

Iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora gardijskih postrojbi osudili su jučerašnje Klemmovo privođenje i prozvali Vladu da na taj način udara na vrednote Domovinskog rata. Klemm je, pak, izjavio kako misli da ovaj događaj nema veze s hrvatskim braniteljima te ocijenio da je odnos policije i Državnog odvjetništva prema njemu bio profesionalan.

Komentari (2)
Pogledajte sve

josip-klemm-priveden-je-kako-bi-se-zastrasilo-njega-i-sve-druge-koji-su-nepocudni-aktualnoj-vlasti :

“Josip Klemm priveden je kako bi se zastrašilo njega i sve druge koji su nepoćudni aktualnoj vlasti.
Josip Klemm priveden je kako bi aktualna vlast – Linić, Josipović, Pusić, Milanović i ostali- poslali poruku
– ako se zalažeš za demokratsku, europsku Hrvatsku, kopat ćemo po tvojim poslovima sedam, deset, koliko god godina unatrag je potrebno, nešto ćemo ti napakirati, osudit ćemo te, oduzeti ti tvrtku, nastradat ćeš.”….

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zeljka-markic-josip-klemm-priveden-je-kako-bi-se-zastrasilo-njega-i-sve-druge-koji-su-nepocudni-aktualnoj-vlasti/740623.aspx [index.hr]

Ne kužim… 2005 – 2007 porez na dobit 20%… platis 20% i imas novce na svojem racunu. Ovako imas fiktivne racune i prekršajnu (kaznenu) prijavu za što ? Nije ti dovoljno 2,55 miljuna kuna na racunu nego si morao imati 3,2 miljuna kuna. Pa dobro, zbog toga jer je bio u ratu biti će mu sve oprošteno. Jer ako si se borio u ratu onda ne možeš biti krimina1ac.

New Report

Close