Turska Dogus grupa osigurala kredit od 30 mil. eura za ulaganja u dvije marine u Hrvatskoj

Autor: Agencija VLM , 20. kolovoz 2014. u 11:58
Ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupe, turske megakorporacije. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Turska Dogus grupa osigurala je sindicirani kredit vrijedan 30 milijuna eura za ulaganja u svoje dvije marine – Borik i Dalmacija – u Hrvatskoj.

Turska Dogus grupa osigurala je sindicirani kredit vrijedan 30 milijuna eura za ulaganja u svoje dvije marine – Borik i Dalmacija – u Hrvatskoj. Glavni je aranžer kredita Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), dok su Privredna banka Zagreb i Erste banka u kreditu sudjelovale iznosom od deset milijuna eura svaka. Kako su izvijestile banke, sredstva sindiciranog kredita trebala bi se koristiti za obnovu i proširenje postojeće infrastrukture te unapređenje i razvoj usluga u marinama s ciljem daljnjeg jačanja nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Marina Dalmacija i Marina Borik od 2012. godine u vlasništvu su Dogus Holdinga – jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj. Turska kompanija najavila je vrlo ambiciozne poslovne planove razvoja svojeg nautičkog biznisa u Hrvatskoj. Najveći dio planiranih investicija trebao bi biti realiziran u sukošanskoj Marini Dalmacija, inače najvećoj marini na Jadranu s ukupno 1141 vezom.

Komentirajte prvi

New Report

Close