Turistički pljesak za sve koji skrbe za izbjeglice

Autor: Radmila Kovačević/VL , 18. listopad 2015. u 11:36
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić /FOTO

Sektor je krema hrvatskoga gospodarstva, ustvrdio u Poreču potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Turizam je naš najjači sektor, koji raste svih šest godina ove dosadne krize, ovu i prošlu godinu napokon je i financijski u plusu.

Turizam je krema našeg gospodarstva, odao je priznanje turističkim djelatnicima potpredsjednik Vlade Branko Grčić na Danima turizma u Poreču. Ponosan, kako kaže, što je Vladi kroz predstečajne nagodbe uspjelo na noge osoviti desetak turističkih tvrtki, obećao je daljnje rasterećenje plaća, ali ne i ono što bi turistička branša rado htjela čuti. U državni proračun slijeva se 43 milijardi kuna od PDV-a, a od turizma zahvaljujući sniženoj stopi samo 800 milijuna. Nekih će korekcija biti, ali ne opće stope, a ni turizam, kazao je Grčić, ne može računati da će dobiti takvu varstu potpore.

Gotovo tisuću prisutnih, svjesno važnosti sigurnosti i imidža zemlje, na porečkoj je manifestaciji pljeskom zahvalilo policiji, svim graničnim službama i drugim ljudima koji su zaslužni da je kroz Hrvatsku prošlo oko 200.000 izbjeglica bez i najmanjeg ispada. Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom mirovinom Mladen Pejnović istaknuo je da bi u idućem mandatu Vlade trebali početi razgovori i o turističkom zemljištu. Ne smije, kaže, biti rasprodaje, ali se mora naći ozbiljno rješenje jer je to ključno za turistički razvoj. "U turističkim tvrtkama u državnom vlasništvu nema gubitaša, time se dugo nismo mogli pohvaliti", kaže Pejnović i najavljuje ponovni natječaj za rapski Imperijal i dubrovačku tvrtku Hoteli Maestral. 

Komentirajte prvi

New Report

Close