Turistički kompleks u Dugoj Uvali sud vratio Industrogradnji

Autor: Saša Paparella , 23. lipanj 2015. u 22:00
Industrogradnja najavljuje rekonstrukciju i sanaciju kompleksa/Saša Miljević/PIXSELL

Nakon niza godina iz istarskog hotelsko-turističkog kompleksa mora izaći splitska tvrtka Fio&D.

Grupa Industrogradnja iz Zagreba pravomoćnom sudskom presudom pulskog Županijskog suda ponovno će preuzeti u posjed sve objekte hotelsko-turističkog kompleksa Croatia u Dugoj Uvali pokraj Pule.

O presudi je Industrogradnja izvijestila oglasom u Glasu Istre, u kojem se navodi da se splitska tvrtka Fio&D, s kojom su bili u dogogodišnjem sporu, mora iseliti iz nekretnina u vlasništvu Industrogradnje.  Kako se navodi u Glasu Istre, Industrogradnja neće preuzimati turističke rezervacije ili bilo kakve obveze koje je zaključila tvrtka Fio&D. Iz Industrogradnje kažu da su već započeli "nužne radove" na dijelu objekata hotelskog kompleksa, nakon čega će ih otvoriti za goste.  Najavljuju i da nakon sezone planiraju značajan investicijski ciklus rekonstrukcije i sanacije.

 

7godina

trebalo je sudu da vrati hotel vlasnicima

Inače, obje su tvrtke završile u predstečajnoj nagodbi. Nekoć moćna građevinska tvrtka, Industrogradnja Grupa d.d. koju vodi Josip Galinec, sada zapošljava samo četvero ljudi. Do promjena je došlo i u tvrtki Fio&D, gdje Dragan Boljat od lani više nije član društva – sada je kao vlasnica upisana  88-godišnja Marija Antičević. Problemi s Dugom Uvalom započeli  su još otkako je Galinec preuzeo kontrolu nad Industrogradnjom. U hotelu je zatekao najmoprimca Dragana Boljata, a koji je ušao u najam za vrijeme bivše uprave Industrogradnje, pod pomalo nejasnim okolnostima.  

Galinec je 2008. uz pomoć zaštitara Klemm securityja izbacio Boljatov Fio&D. Međutim, tada je intervenirao pulski Općinski sud koji je na Boljatov zahtjev donio privremenu mjeru, naloživši Industrogradnji da se povuče zajedno sa Klemmovim zaštitarima. Vlasnik Industrogradnje Josip Galinec isprva nije prihvatio rješenje, no kasnije se ipak povukao i prepustio sporoj pravdi hrvatskog pravosuđa.   

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zašto nema ime suca koji je donio privremenu mjeru. ?? To je mafia u punom smislu rijeći, hrvatski grobari

New Report

Close