Turistički djelatnici se žale da je ovo je jedna od najgorih godina: 'Nitko ništa ne troši'

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Brojenje gostiju na graničnim prijelazima iritira turističke djelatnike na Opatijskoj rivijeri.

Najave još jedne rekordne turističke sezone, napuhavanje broja ulazaka gostiju u zemlju i napise o tome u novinama smatraju lažnom prezentacijom stvarnog stanja, pa ne čudi njihova prva reakcija na pitanje kako ocjenjuju ovu turističku sezonu.

Ante Bistre, ugostitelj iz Medveje koji se već 12 godina bavi tim poslom kaže kako je Medveja poluprazna, te kako su turističke brojke na razini onih u predsezoni.

"Ove godine imam jedan lokal više, a četiri osobe manje zaposlene. To dovoljno govori kakva je sezona, a iskreno, za mene koji sam 12 godina u ugostiteljstvu, ovo je jedna od najgorih. Politika turizma na Kvarneru je loša, ne radi se kako treba. Tužno mi je vidjeti Opatiju u špici sezone tako jadnu, iako su vremenski uvjeti odlični. Neki dan prošao sam Opatijom u 22 sata – krcato ljudi, a terase su bile prazne. Potom sam ponovno prošao kroz Opatiju u ponoć – grad je bio pust. Nije mi namjera žaliti se, ali turističke brojke koje se navode u medijima, vrijeđaju našu inteligenciju", rekao je za Novi list Ante Bistre.  

"Ne razumijem kome služi ovo napuhavanje turističkih brojki kada je očito da je sezona slabija od lanjske i da se svela na 60 dana. Osim toga, postoji i jedan veliki problem. Gosti koji dođu u Opatiju odlaze na izlete u okruženje, a umjesto da im se plasiraju lijepe domaće destinacije, Gorski kotar, vodimo ih u Postojnsku jamu", osvrnuo se vlasnik jednog opatijskog turističkog obrta.  

Komentari (14)
 • pacodel
  pacodel 12:17 12.8.2016.

  Evo malo i mojih iskustva… Trenutno sam gost u Tučepima bluesun all inclusive i iskreno samo prošetam i to je to… Imam sve, klopu po želji, svu cugu, sladoled, grickalice, voće itd… Nemam nikakvu potrebu niti želju ikud ići već eventualno do neke druge plaže ako mi se ćefne… To su naši mali propustili a hotelijeri mogu ponuditi… Okrupnjavanje i globalizacija je neminovno… A ovdje biraš po želji umjesto da me mrki i neljubazni konobar odere kako mu se svidi…
  Nadam se da je malo jasnije… A svake godine kombiniran privatni i hotelski smještaj i ima me po xijelom Jadranu pa si dopuštamo da ponešto i znam
  Stojte mi dobro!

 • Moller
  Moller 11:45 12.8.2016.

  Pero7


  Iz osobnog iskustva , kao turista , manje trošim jer kao i svi imučni turisti zdravije živim , ne pušim , ne pijem (puno) alkoholna pića , ne pijem umjetne sokove , ne jedem puno , ne jedem masno ….

  Stvarno neznam na šta bi mogao potrošiti više novaca ?

  A osim toga što imam više šoldi , manje trošim .

  tako je Pero, sreo sam jednu grupu od 50-ak stranih turista, obilazak brodom, zatim na bicikle u obilazak, malo im daju vode i to je pravi aktivni odmor, da su mislili jesti i trošiti, kojeg bi vraga bicikle donosili, a vidite da su bicikli na moru u posljednje vrijeme pravi hit, zdravije, puno više vidiš, jedina je opasnost da te netko stepe automobilom, ako žuri na nezdravu večeru
 • Moller
  Moller 11:39 12.8.2016.

  hromax


  dio članka


  "Ne razumijem kome služi ovo napuhavanje turističkih brojki kada je očito da je sezona slabija od lanjske i da se svela na 60 dana.


  Vjerojatno bakiću i sljedbenicima ne bi li što više napuhali svoje portfelje i onda ih uvalili naivcima koji pljugaju tu priču o hrvatskom turizmu na pjeni od mora ;-)

  evo, sada je Neno kriv i za podatke o turizmu, još samo da preuzme odgovornost i za vanjski dug
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve