Turistička potrošnja premašit će 9,3 mlrd. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. rujan 2015. u 21:59
Ministar turizma Darko Lorencin/Borna Filić/PIXSELL

Ovo je turistički najuspješnija godina dosad, ustvrdio je ministar Darko Lorencin.

Turisti su u Hrvatsku došli u rekordnom broju i ovo je turistički najuspješnija godina dosad, rekao je u subotu na obilježavanju Svjetskog dana turizma u Rovinju ministar turizma Darko Lorencin, koji vjeruje da će turistička potrošnja premašiti 9,3 milijarde eura.

Upravo će u  ovome  mjesecu, istaknuo je Lorencin, Hrvatsku posjetiti ukupno 1,5 milijun gostiju. Cilj obilježavanja Svjetskog dana turizma – ove godine pod sloganom "Milijarda turista, milijarda prilika" – jest podizanje svijesti o važnosti turizma i njegovih društvenih, kulturnih, političkih i gospodarskih vrijednosti, rekao je Lorencin.

"Vjerujem da smo tijekom godina napravili puno kako bi se u Hrvatskoj promijenila svijest o turizmu kao o nečemu što se događa samo po sebi i da smo pokazali kako se turizmom upravlja," rekao je Lorencin podsjetivši kako Strategija razvoja turizma do 2020. predviđa i snažnije investiranje. "Od ukupno sedam milijardi eura, polovica će se investirati u hotelske kapacitete, kojih je ove godine otvoreno više nego u posljednjih deset godina, a polovica u dodatne sadržaje i atrakcije," rekao je ministar Lorencin. 

Komentirajte prvi

New Report

Close