Turisti u Zagrebu na meti uigranih džepara

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2016. u 11:44
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U policiji tvrde kako su stalno u kontaktu s turističkim djelatnicima te da je u prvih sedam mjeseci u Zagrebu bilo 232 džepnih krađa što je 30 posto manje nego lani.

Turisti u Zagrebu na meti su uigranih bandi džepara. Džepari su toliko uigrani da im policija rijetko kada stane na kraj stoga su sami turistički vodiči krenuli u akciju.

"To je već doseglo jednu razinu koja graniči s nepodnošljivošću", rekao je Vedran Anelić, turistički vodić koji se tim poslom bavi već 14 godina, za RTL.

Oni koji operiraju na ruti Kaptol – Gradec često se prerušavaju u turiste noseći fotoaparate te se ubacuju u grupe. Vodiči stoga stalno moraju biti na oprezu.

"Počnu se ugurivati u grupu, no kako je moja grupa već znala što se događa, počeli su odgurivati i odbacivati ove dvije", ispričao je Vedran. 

U policiji tvrde kako su stalno u kontaktu s turističkim djelatnicima te da je u prvih sedam mjeseci u Zagrebu bilo 232 džepnih krađa što je 30 posto manje nego lani. Koliko se odnosi na strance ne znaju, ali vodiči tvrde da je brojka puno veća. Uz to podaci iz policije pokazuju da je lani rješena tek svaka deseta džepna krađa.

Komentirajte prvi

New Report

Close