TUI ove godine u Hrvatsku dovodi tri puta više turista nego lani

Autor: Marija Crnjak , 05. ožujak 2015. u 14:29
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Investicije su bile i glavna tema o kojoj su danas razgovarali predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u berlinskom uredu Grupe TUI.

Investicije su bile i glavna tema o kojoj su danas razgovarali predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u berlinskom uredu Grupe TUI, koja je lani zajedno s Agrokorom i meksičkom Karismom pokrenula investicijski ciklus u Hrvatskoj. Karisma Hotels Adriatic pred potpisivanjem je ugovora za kupnju Hotela Plat, a idući cilj je projekt Kupari. Kako je najavio ministar Darko Lorencin, Vlada bi natječaj za Kupare trebala usvojiti 19. ožujka.

TUI je trenutno jedan od ključnih strateških partnera u hrvatskom turizmu koji sa 70 tisuća dolazaka lani u ovoj godini planira u Hrvatsku dovesti 200 tisuća turista, za što su u okviru udruženog oglašavanja od HTZ-a dobili 1,3 milijuna eura za sva tržišta.

Johan Lundgren iz uprave TUI-a istaknuo je kako je TUI značajno povećao broj potpisanih ugovora za hrvatsko tržište, potvrdivši Grupe za ulaganja u Kupare.

"Zanimaju nas i drugi projekti koje razmatramo, uključujući i Brijune. U Hrvatskoj je dobro što mnoga mjesta i mnoge prilike još nisu otkrivene niti poznate gostima, i mi ih u suradnji s našim partnerima planiramo otkriti.  Nastavljamo s potragom za partnerima čija ponuda odgovara potrebama naših klijenata, i smatramo da postoji potencijal za značajan rast broja gostiju ne samo s njemačkog tržišta, nego sa svih tržišta na kojima poslujemo. Vaša Vlada prepoznala je značaj turizma i očekujemo da će se nastaviti konstruktivni razgovori koje smo započeli", istaknuo je Lundgren.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ako ćete dati svoj smještaj za badava ,onda radite sa njima.

New Report

Close